Мариновані огірки з кетчупом
Кухня
Інгредієнти:
- 4 кг огірків
- 1,5 л води
- 250 мл оцту 9%
- 200 г цукру
- 100 г гострого кетчупу чилі
- 1 цибуля
- 1 морква
- декілька горошин духмяного та чорного перцю
- 3-4 лаврових листки
- 2 ст.л. солі
Рецепт приготування:
- Банки заздалегідь простерилізувати будь-яким зручним способом, а кришки проварити протягом 10 хвилин.
- Огірки вимити, цибулю очистити та дрібно нарізати, моркву очистити та натерти на терці.
- Покласти на дно банки трохи цибулі, моркви, лаврові листки, горошини перцю, огірки щільно утрамбувати.
- В каструлю зібрати решту інгредієнтів, крім оцту, поставити на середній вогонь. Помішуючи, довести маринад з кетчупом до кипіння, після чого влити оцет, розмішати та зняти з вогню.
- Залити огірки киплячим маринадом, поставити банки на дно великої каструлі, перед цим застеливши його складеним удвічі рушником. Долити до каструлі воду такої ж температури, як і скло, приблизно по плічка банок.
- Прикрити банки кришками та поставити каструлю на вогонь, довести воду до кипіння. Стерилізувати огірки близько 10 хвилин при слабкому кипінні води.
- По одній виймати банки з киплячої води, закривати кришками та перевертати догори дном. Огорнути ковдрою, дати банкам повністю охолонути та прибрати на зберігання.
Цей рецепт маринованих огірків з кетчупом є дуже простим та дуже смачним. Ви можете зробити запаси на зиму та насолоджуватися ними в будь-яку пору року. Маринування з кетчупом додає огіркам гострий та кисло-сладкий смак, що робить їх ідеальним доповненням до будь-якої страви. Ви також можете додати до маринаду інші спеції та трави, щоб додати більше смаку та аромату. Але найголовніше - це дотримуватись правил стерилізації та зберігання, щоб ваші огірки зберегли свіжість та смак на протязі всієї зими.