Мариновані огірки з кетчупом

Мариновані огірки з кетчупом
4.7
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 кг огірків
  • 1,5 л води
  • 250 мл оцту 9%
  • 200 г цукру
  • 100 г гострого кетчупу чилі
  • 1 цибуля
  • 1 морква
  • декілька горошин духмяного та чорного перцю
  • 3-4 лаврових листки
  • 2 ст.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Банки заздалегідь простерилізувати будь-яким зручним способом, а кришки проварити протягом 10 хвилин.
  2. Огірки вимити, цибулю очистити та дрібно нарізати, моркву очистити та натерти на терці.
  3. Покласти на дно банки трохи цибулі, моркви, лаврові листки, горошини перцю, огірки щільно утрамбувати.
  4. В каструлю зібрати решту інгредієнтів, крім оцту, поставити на середній вогонь. Помішуючи, довести маринад з кетчупом до кипіння, після чого влити оцет, розмішати та зняти з вогню.
  5. Залити огірки киплячим маринадом, поставити банки на дно великої каструлі, перед цим застеливши його складеним удвічі рушником. Долити до каструлі воду такої ж температури, як і скло, приблизно по плічка банок.
  6. Прикрити банки кришками та поставити каструлю на вогонь, довести воду до кипіння. Стерилізувати огірки близько 10 хвилин при слабкому кипінні води. 
  7. По одній виймати банки з киплячої води, закривати кришками та перевертати догори дном. Огорнути ковдрою, дати банкам повністю охолонути та прибрати на зберігання.

Цей рецепт маринованих огірків з кетчупом є дуже простим та дуже смачним. Ви можете зробити запаси на зиму та насолоджуватися ними в будь-яку пору року. Маринування з кетчупом додає огіркам гострий та кисло-сладкий смак, що робить їх ідеальним доповненням до будь-якої страви. Ви також можете додати до маринаду інші спеції та трави, щоб додати більше смаку та аромату. Але найголовніше - це дотримуватись правил стерилізації та зберігання, щоб ваші огірки зберегли свіжість та смак на протязі всієї зими.