Джем із ранеток

Джем із ранеток
3.9
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг яблук Ранет
  • приблизно 500 г цукру
  • 300-500 мл води

Рецепт приготування:

  1. Промийте яблука Ранет, дайте воді стекті і наколіть кожен плід зубочисткою або голкою 1-2 рази.
  2. Поставте чисті яблука в каструлю з киплячою водою і доведіть до кипіння.
  3. Варіть Ранетки на слабкому вогні до м'якості (перевіряйте за допомогою зубочистки) близько 40-50 хвилин. При необхідності доливайте воду, якщо яблука починають пригорати, а вода випаровується.
  4. Після 40-50 хвилин злийте рідину в окремий посуд і залиште її охолонути. Протріть варені яблука через сито, щоб позбутися кісточок, шкірки та плодоніжок. Яблучне пюре можна розбавити рідиною, в якій варилися фрукти.
  5. Перелийте яблучне пюре в миску або каструлю, додайте цукор і добре перемішайте. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть джем на слабкому вогні, майже постійно помішуючи, до досягнення бажаної консистенції (це займе від 40 до 60 хвилин).
  6. Поки джем вариться, підготуйте банки для консервації: стерилізуйте їх на пару, в духовці або в мікрохвильовці, а кришки прокип'ятіть протягом 10 хвилин.
  7. Розлийте киплячий джем по банкам до верху, закрутіть кришками, переверніть дном догори і укрийте ковдрою або рушником.
  8. Після повного охолодження можна зберігати банки з джемом на зиму разом з іншими заготівлями.

Яблоки - чудове джерело вітамінів та антиоксидантів. Вони також містять фітонутрієнти, які можуть допомогти підтримувати здоров'я шкіри та очей. Яблучний джем з сорту Ранет не тільки смачний, але й корисний додаток до вашого щоденного раціону.

Якщо ви хочете, щоб ваш джем був менш солодким, можете зменшити кількість цукру або замінити його на натуральний мед. Також можна додати до джему інші фрукти, такі як абрикоси, персики або груші, щоб додати різноманітності до смаку.

Скористайтеся цим простим рецептом і насолоджуйтеся свіжим і смачним яблучним джемом, яким ви можете насолоджуватися протягом усього року.