Консервована кукурудза на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 3 качани кукурудзи
- 1 л чистої води
- 1 ст.л. солі
- 1 ст.л. цукру
Рецепт приготування:
- Простерилізуйте банки та кришки для консервування заздалегідь. Банки можна простерилізувати в духовці, на пару чи в мікрохвильовці, а кришки - проварити протягом 10 хвилин.
- Ретельно відокремте початки кукурудзи від пучків волосся та листя. Потім складіть їх у велику миску чи каструлю з киплячою водою. Варіть кукурудзу приблизно 3 хвилини після закипання, потім злийте кип'яток та залийте кукурудзу льодяною водою (замінюйте її по мірі нагрівання).
- З повністю остуджених качанів викладіть зерна в друшляк та промийте їх під струмком прохолодної води. В каструлі знову вскип'ятіть воду, всипте туди зерна та варіть їх 3 хвилини при слабкому кипінні.
- Одночасно приготуйте маринад: з'єднайте в каструлі воду з сіллю та цукром, поставте на середній вогонь та проваріть, помішуючи, протягом 2 хвилин після закипання. Заповніть стерильні банки на 2/3 об'єму кукурудзою, залийте киплячим маринадом.
- Дно великої каструлі застеліть рушником, на нього поставте банки та влийте воду по плічка банок приблизно такої ж температури, як і скло. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і знизьте вогонь так, щоб вода ледь кипіла.
- Стерилізуйте банки з кукурудзою рівно 3,5 години, при цьому періодично доливайте кип'яток в каструлю по мірі випаровування води до рівня плічка банок. По одній вийміть банки з каструлі, швидко закрийте кришками, переверніть догори дном та укутайте ковдрою чи рушником, дайте повністю охолонути.
- Зберігайте домашню консервовану кукурудзу в холодильнику або в прохолодному, захищеному від сонячних променів, місці.
Цікаво, що кукурудза містить багато поживних речовин, таких як вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Вона допомагає знижувати рівень холестерину та кров'яного тиску, а також сприяє зміцненню імунної системи. Тому додавання консервованої кукурудзи до вашої їжі може бути корисним для вашого здоров'я. Крім того, домашня консервація - це чудовий спосіб зберігати сезонні овочі та фрукти протягом усього року і насолоджуватись їх смаком у будь-який час.