Полуничне бурфі

Кухня
Інгредієнти:
- 400 г сухого молока
- 300 г свіжої або розмороженої полуниці
- 250 г цукру
- 200 г сметани
- 200 г вершкового масла
- 10 г ванільного цукру
- кокосова стружка для прикраси
Рецепт приготування:
- Розтопіть вершкове масло на сковороді на помірному вогні, постійно помішуючи. Додайте цукор та змішуйте, поки він повністю розчиниться.
- Промийте полуницю, очистіть від хвістиків та просушіть її на рушнику.
- Додайте до масла сметану та полуницю, готуйте ще декілька хвилин, доки маса не стане майже однорідною. Регулярно помішуйте масу лопаткою.
- Зніміть з вогню, додайте сухе молоко та збийте все блендером до однорідності. Перелийте полуничне пюре у форму для запікання потрібного розміру та залиште принаймні на 2 години у холодильнику для застигання.
- Вийміть форму з холодильнику, наріжте полуничне бурфі на квадратні шматочки та обсипте (по бажанню) кокосовою стружкою. Приємного чаювання!
Цікавий факт:
Бурфі - традиційний індійський солодкий десерт, виготовлений з молока та фруктового пюре. Спробуйте інші версії цього десерту, використовуючи, наприклад, манго, ароматні груші або малину!