Полуничне бурфі

Полуничне бурфі
3.9
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 г сухого молока
  • 300 г свіжої або розмороженої полуниці
  • 250 г цукру
  • 200 г сметани
  • 200 г вершкового масла
  • 10 г ванільного цукру
  • кокосова стружка для прикраси

Рецепт приготування:

  1. Розтопіть вершкове масло на сковороді на помірному вогні, постійно помішуючи. Додайте цукор та змішуйте, поки він повністю розчиниться.
  2. Промийте полуницю, очистіть від хвістиків та просушіть її на рушнику.
  3. Додайте до масла сметану та полуницю, готуйте ще декілька хвилин, доки маса не стане майже однорідною. Регулярно помішуйте масу лопаткою.
  4. Зніміть з вогню, додайте сухе молоко та збийте все блендером до однорідності. Перелийте полуничне пюре у форму для запікання потрібного розміру та залиште принаймні на 2 години у холодильнику для застигання.
  5. Вийміть форму з холодильнику, наріжте полуничне бурфі на квадратні шматочки та обсипте (по бажанню) кокосовою стружкою. Приємного чаювання!

Цікавий факт:

Бурфі - традиційний індійський солодкий десерт, виготовлений з молока та фруктового пюре. Спробуйте інші версії цього десерту, використовуючи, наприклад, манго, ароматні груші або малину!