Дієтична сирна паска

Дієтична сирна паска
4.7
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 350 г сиру (бажано знежиреного)
  • 200 мл води
  • 150 г кураги
  • 100 г будь-яких горіхів
  • 4 ст.л. фруктози (або 2 ст.л. меду)

Рецепт приготування:

  1. Курагу промийте, обсушіть та всипте в каструльку з киплячою водою. Додайте 2 ложки фруктози та перемішайте. Варіть курагу в воді з фруктозою (або без неї) приблизно 3-4 хвилини.
  2. Зніміть каструлю з вогню та перекладіть курагу на серветки, дайте їй просохнути. Горіхи очистіть від шкаралупи або лушпиння та обсмажте на сухій сковороді до легкого золотистого кольору та приємного аромату (постійно помішуючи).
  3. Подрібніть горіхи та сухофрукти за допомогою комбайну, блендеру або м'ясорубки. Сир протріть через сито або добре розітріть виделкою. Додайте 2 ложки фруктози або меду в сир та ретельно розітріть виделкою до однорідності.
  4. Додайте половину горіхової суміші до сиру та перемішайте. Застеліть сито або форму для паски 2-3 шарами марлі та викладіть по дну і боках сирну масу.
  5. В центрі покладіть залишок горіхової суміші, накрийте її залишками сирної маси. Накрийте паску краями марлі, покладіть невеликий прес та приберіть в холодильник принаймні на 4 години.
  6. Вийміть готову дієтичну паску з холодильника, переверніть на тарілку та зніміть марлю. Прикрасьте медом, фруктами або сухофруктами. Смачного!

Тепер у вас є унікальна можливість насолоджуватися паскою, не відмовляючись від своїх дієтичних звичок. Цей десерт стане справжньою прикрасою будь-якого свята та здивує усіх своїм ніжним смаком та легкістю приготування. Додайте до рецепту свій творчий підхід та експериментуйте зі смаками, створюючи власні унікальні варіації цього чудового десерту. Здоров'я та смачного!