Шоколадний мус (рецепт від Джеймі Олівера)

Шоколадний мус (рецепт від Джеймі Олівера)
4.7
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г чорного шоколаду
  • 300 г свіжої або розмороженої вишні
  • 300 мл вершків 30-35%
  • 8 яєць
  • 100 г цукру
  • 75 мл лікеру Амаретто (або міцної кави)
  • 2 ст. л. какао-порошку
  • 1/4 ч. л. солі

Рецепт приготування:

  1. Білки відокремте від жовтків та приберіть їх у холодильник. Залиште жовтки при кімнатній температурі.
  2. Шоколад подрібніть, покладіть у миску, поставте миску на водяну баню. Помішуючи, нагрівайте шоколад до повного розплавлення, додайте сіль та знову перемішайте.
  3. Жовтки з'єднайте у мисці з цукром, збийте міксером на високих обертах до пишності. Постійно помішуючи жовтковий крем, влийте лікер або міцну каву, після чого додайте какао-порошок.
  4. Окремо збийте вершки та додайте їх до жовткової маси, виробляючи рухи, що перевертають суміш, зверху вниз. Потім додайте розплавлений шоколад та перемішайте.
  5. Білки збийте до стійких піків (насадки міксера обов'язково повинні бути чистими). Додайте білки до шоколадної маси.
  6. Наповніть креманки або формочки отриманим мусом з шоколаду та поставте їх у холодильник принаймні на декілька годин (ще краще - на 4-6 годин).
  7. Готовий шоколадний мус прикрасьте мигдальними пелюстками, свіжою вишнею та подавайте до столу. Смачного!

Цікавий факт:

Шоколад вважається "їжею богів". В часи ацтеків шоколад використовувався в якості платіжного засобу та вважався розкошшю, якою могли насолоджуватися тільки верховенства та духовенство. Також вчені заявляють, що споживання шоколаду допомагає виробляти гормон щастя, серотонін, що дарує нам бадьорий настрій та відчуття задоволення.