Штрудлі з картоплею та м'ясом
Кухня
Інгредієнти:
- 0,8-1 кг м'яса (свинина, курка, яловичина, качка)
- 700 г квашеної капусти
- 700 г борошна
- 3 картоплини
- 300 мл води
- 3 моркви
- 2 цибулини
- 50 г маргарину або вершкового масла (+ 30 г для змащення тіста)
- 1 яйце
- 30 г свіжих дріжджів
- 1 ст.л. цукру
- 1 ч.л. солі з гіркою
- 1 ч.л. чорного меленого перцю
- 1-2 лаврових листа
Рецепт приготування:
- Почніть з тіста для штрудлів. Просійте борошно через сито, додайте сіль. Візьміть яйце з холодильника за 20-30 хвилин до приготування тіста, щоб воно набрало кімнатної температури. Наріжте маргарин або масло на маленькі шматочки і також залиште на цей час в теплі, щоб вони розм'якнули.
- З'єднайте дріжджі з цукром в 100 мл теплої води (40С), перемішайте і накрийте їх харчовою плівкою. Залиште опару на 15-20 хвилин в теплому місці.
- Зробіть велику ямку у середині борошна, додайте яйце та перемішайте.
- Поступово додавайте дріжджову суміш, а потім залишок теплої води, замішуйте до однорідності. Додайте зм'якшений маргарин або масло в кінці замісу тіста і продовжуйте замішувати руками до повної однорідності. Накрийте підготовлене тісто харчовою плівкою і залиште його на 1-1,5 години в теплому місці (35-40С), щоб воно підійшло.
- Промийте м'ясо і наріжте на велики шматки. Очистіть цибулю та наріжте її напівкільцями, моркву очистіть та натріть на великій тертці, картоплю очистіть і наріжте на невеликі кубики однакового розміру.
- На сильному вогні розігрійте велику каструлю з товстим дном або казанок з 50 мл рослинної олії. Обсмажте м'ясо до рум'яної скоринки з усіх боків.
- Додайте до м'яса цибулю з морквою, картоплею та знизьте вогонь до середнього. Перемішуйте все, щоб складові рівномірно обсмажилися, приблизно 2 хвилини, а потім додайте квашену капусту та продовжуйте смажити ще 5 хвилин.
- Залийте зміст каструлі киплячою водою так, щоб повністю покрити м'ясо з картоплею та капустою. Доведіть до кипіння, закрийте кришкою та готуйте 30-40 хвилин на помірному вогні. Якщо тісто ще не підійшло до цього моменту - зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою та залиште стояти.
- Обомніть дріжджове тісто, розкатайте його в пласт товщиною близько 1 см. Рівномірно змастіть поверхню м'яким маргарином (20-30 г) та скрутіть у не дуже щільний рулет. Наріжте рулет на шматочки товщиною 3-5 см.
- Опустіть шматочки тіста в киплячий бульйон з м'ясом, картоплею та капустою. Закрийте каструлю мискою або кришкою так, щоб залишився простір для виходу пару, та знизьте вогонь.
- Готуйте штрудлі приблизно 40-45 хвилин на помірному кипінні під кришкою. Зніміть каструлю з вогню, одразу вийміть штрудлі з м'ясом, картоплею та капустою, розкладіть по тарілках та подавайте до столу.
Пишні штрудлі з м'ясом, картоплею та квашеною капустою є стравою німецької кухні, яка здобула популярність в усьому світі. Це ситна, ароматна та неперевершена страва для обіду або вечері, яку можна готувати на будь-який випадок, коли вам захочеться смачного та насиченого блюда. Квашена капуста дає особливий смак та аромат, який ідеально доповнює м'ясо та картоплю в бульйоні. А пишне дріжджове тісто зберігає свіжість та м'якість штрудлів, роблячи їх тонкими та ніжними в роті. Спробуйте цей рецепт та пориньте в атмосферу німецької кухні!