Капустяний пиріг
Кухня
Інгредієнти:
- близько 1,2-1,4 кг білокачанної капусти
- 500 гр сметани будь-якої жирності
- 3 ст.л. томатної пасти або кетчупу
- сіль за смаком (близько 2 ч.л.)
- перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Із качана капуци вирізати качан і покласти качан у каструлю. Влити близько 1-2 л окропу (щоб покрити капусту) і поставити на вогонь. Проварити качан капусти протягом 8-10 хвилин за слабкого кипіння. Потім вийняти його на тарілку і дати кілька хвилин охолонути.
- Зняти з качана всі листки і просушити їх паперовим або звичайним рушником. В окремій ємності з'єднати сметану з томатною пастою, сіллю, перцем і спеціями. Духовку розігріти до 180С, форму для запікання змастити пів-ч.л. рослинної олії.
- Викласти на дно форми 2-4 капустяних листки так, щоб закрити ними дно. Змастити їх 2 ст.л. сметанного соусу. Накрити соус капустяним листям і трохи придавити, змастити соусом. Знову викласти кілька капустяних листків, придавити і змастити соусом.
- Таким чином скласти капустяний пиріг, поки не закінчаться всі продукти. Поверхню останнього капустяного шару змастити соусом і накрити форму кришкою, відправити в розігріту духову шафу.
- Випікати капустяний пиріг близько 2 годин до рум'яності за вказаної температури. Потім відкрити дверцята духовки, залишити форму там ще на 15-20 хвилин. Дістати форму з духової шафи, зняти кришку і нарізати пиріг із капусти порційними шматочками. Смачного!
Капустяний пиріг - це не тільки вигідний варіант для сімейної вечері, а й чудовий спосіб розважити гостей. Капуста містить багато вітамінів і корисних речовин, а її ніжний смак підійде для будь-якого смаку. Спробуйте додати до рецепта ще деякі інгредієнти, наприклад, гриби, яблука або м'ясо, щоб зробити свій капустяний пиріг більш насиченим і смачним.