Лазання в мультиварці: простий і швидкий рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 14 аркушів лазанні
- 120 гр пармезану
Начинка для лазанні Болоньєзе:
- 0,5 кг будь-якого фаршу (бажано свинячо-яловичого)
- 2-3 помідори
- 2 ст.л. томатної пасти
- 1 ч.л. італійських трав
- сіль, перець за смаком
Соус Бешамель для лазанні Болоньєзе:
- 1 л молока
- 100 гр вершкового масла
- близько 4 ст.л. борошна
- мелений мускатний горіх за смаком
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Заздалегідь приготувати соус Бешамель для лазанні. Рецепт знаходиться в рубриці Соуси. За бажанням можна приготувати цей соус у мультиварці, використовуючи режим випічки, а потім - Тушкування.
- Перелити готовий соус у миску і накрити харчовою плівкою, щоб він не покрився скоринкою. Потім приготувати начинку для лазанні Болоньєзе. У мультиварку влити кілька ложок рослинної олії і розігріти в режимі Випічка або Мультиповар на 160С.
- Потім викласти в чашу мультиварки фарш і смажити його, постійно розминаючи лопаткою близько 5 хвилин. На помідорах зробити хрестоподібні надрізи і покласти їх на кілька хвилин у киплячу воду. Після цього перекласти помідори в ємність із холодною водою на кілька хвилин.
- Через 5 хвилин після початку смаження фаршу додати до нього сіль, перець, італійські трави і ретельно перемішати. М'якоть помідорів очистити від шкірки і ретельно розім'яти виделкою до однорідного пюре. Додати помідорну і томатну пасту до фаршу ще через 2-3 хвилини.
- Смажити начинку для лазанні в мультиварці приблизно 1-2 хвилини, періодично помішуючи. Потім перекласти вміст мультиварки в окрему ємність. Сир натерти на крупній тертці.
- Чашу мультиварки змастити 1 ст.л. рослинної олії, влити трохи соусу Бешамель і рівномірно розподілити його по всьому дну. Зверху викласти 2 листи лазанні так, щоб вони злегка знаходили один на одного і майже повністю закривали дно.
- Викласти на листи лазанні начинку Болоньєзе, трохи посипати сиром і змастити соусом, знову покласти два листи лазанні, викласти начинку, посипати сиром і змастити соусом. Таким чином скласти всі шари лазанні. Останні листи лазанні змастити соусом, що залишився, і посипати сиром, що залишився.
- Готувати лазанню в мультиварці близько 20-25 хвилин у режимі Випічка або Мультиповар на 160С. Після звукового сигналу залишити страву в мультиварці ще на 5-10 хвилин.
- Лазання готова, обережно вийняти її з мультиварки на тарілку, нарізати порційними шматочками і подавати до толу гарячою. Смачного!
Крім того, ви можете експериментувати з начинкою для лазанні та використовувати свої улюблені інгредієнти, як-от гриби, оливки, кабачки, баклажани, шпинат і багато іншого. Ця страва чудово поєднується із зеленим салатом і свіжими овочами. Спробуйте цей простий і швидкий рецепт лазанні в мультиварці та потіште своїх близьких смачним обідом або вечерею!