Штрудель із гарбузом

Штрудель із гарбузом
3.6
(9)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг гарбуза
  • 300-320 г борошна
  • 125 мл теплої води (35-40С)
  • 100 г паніровочних сухарів
  • 80-100 г ізюма
  • 75 мл рослинної олії (+ 50 мл для розкатування тіста)
  • 3-6 ст.л. цукру (в залежності від солодкості гарбуза)
  • щіпка солі

Рецепт приготування:

  1. Борошно та сіль просіюємо через сито, додаємо рослинну олію та теплу воду і перемішуємо до отримання однорідної маси. Завертаємо тісто в харчову плівку і залишаємо на 15-20 хвилин в теплому місці.
  2. Тим часом чистимо та натираємо на великій тертці гарбуз. Ізюм заливаємо гарячою водою та залишаємо на 10 хвилин. Потім проціджуємо і обсушуємо, поклав його на рушник, злегка посипаємо борошном.
  3. Розділяємо тісто на дві рівні частини, одну закриваємо харчовою плівкою. Другу частину тонко розкатуємо на столі, попередньо змащеному рослинною олією.
  4. Рівномірно присипаємо розкатаний прямокутний пласт тіста паніровочними сухарями, викладаємо половину гарбуза, ізюм посипаємо цукром (залежно від солодкості гарбуза), і обережно скручуємо верхню та нижню частину тіста, щоб начинка не випала. Завертаємо все у рулет.
  5. Викладаємо рулет на лист, який має бути покритий пекарським папером. Залишивши трохи тіста та начинки, робимо ще один рулет, кладемо його поруч з першим на лист.
  6. Випікаємо штрудель з гарбузом в духовій шафі, попередньо розігрітій до 200 °C, протягом 45 хвилин або до рум'яної скоринки. Після цього витягаємо з духовки, залишаємо на листі на 15 хвилин, щоб він охолонув, та посипаємо цукровою пудрою.
  7. Штрудель з гарбузною начинкою можна подавати теплим або прохолодним. Цей десерт стане чудовим доповненням до будь-якої вечері або чаювання.

Інші цікаві факти про штрудель:

Це популярний десерт, який зазвичай асоціюється з кухнею Австрії, Німеччини та Східної Європи. Основні інгредієнти для приготування штруделя - це тісто з борошна, масла та яєць, яблука чи інші фрукти для начинки. Однак, можна експериментувати зі складом начинки та робити штрудель зі сливами, грушами, ягодами або навіть з м'ясом. І це буде смачно!