Штрудель із гарбузом
Кухня
Інгредієнти:
- 2 кг гарбуза
- 300-320 г борошна
- 125 мл теплої води (35-40С)
- 100 г паніровочних сухарів
- 80-100 г ізюма
- 75 мл рослинної олії (+ 50 мл для розкатування тіста)
- 3-6 ст.л. цукру (в залежності від солодкості гарбуза)
- щіпка солі
Рецепт приготування:
- Борошно та сіль просіюємо через сито, додаємо рослинну олію та теплу воду і перемішуємо до отримання однорідної маси. Завертаємо тісто в харчову плівку і залишаємо на 15-20 хвилин в теплому місці.
- Тим часом чистимо та натираємо на великій тертці гарбуз. Ізюм заливаємо гарячою водою та залишаємо на 10 хвилин. Потім проціджуємо і обсушуємо, поклав його на рушник, злегка посипаємо борошном.
- Розділяємо тісто на дві рівні частини, одну закриваємо харчовою плівкою. Другу частину тонко розкатуємо на столі, попередньо змащеному рослинною олією.
- Рівномірно присипаємо розкатаний прямокутний пласт тіста паніровочними сухарями, викладаємо половину гарбуза, ізюм посипаємо цукром (залежно від солодкості гарбуза), і обережно скручуємо верхню та нижню частину тіста, щоб начинка не випала. Завертаємо все у рулет.
- Викладаємо рулет на лист, який має бути покритий пекарським папером. Залишивши трохи тіста та начинки, робимо ще один рулет, кладемо його поруч з першим на лист.
- Випікаємо штрудель з гарбузом в духовій шафі, попередньо розігрітій до 200 °C, протягом 45 хвилин або до рум'яної скоринки. Після цього витягаємо з духовки, залишаємо на листі на 15 хвилин, щоб він охолонув, та посипаємо цукровою пудрою.
- Штрудель з гарбузною начинкою можна подавати теплим або прохолодним. Цей десерт стане чудовим доповненням до будь-якої вечері або чаювання.
Інші цікаві факти про штрудель:
Це популярний десерт, який зазвичай асоціюється з кухнею Австрії, Німеччини та Східної Європи. Основні інгредієнти для приготування штруделя - це тісто з борошна, масла та яєць, яблука чи інші фрукти для начинки. Однак, можна експериментувати зі складом начинки та робити штрудель зі сливами, грушами, ягодами або навіть з м'ясом. І це буде смачно!