Рецепт тушкованих курячих шлунків зі сметанним соусом

Рецепт тушкованих курячих шлунків зі сметанним соусом
3.7
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 700 гр курячих шлунків
  • 400 мл курячого бульйону (в якому варилися шлунки)
  • 200 гр сметани
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 1 лавровий лист
  • пару горошин чорного перцю
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Курячі шлунки очистити від плівок і ретельно промити, скласти в каструлю. Влити близько 1 л холодної води і поставити каструлю на вогонь. Після закипання зняти піну і зменшити вогонь. Додати половину чайної ложки солі та розмішати.
  2. Варити курячі шлунки при слабкому кипінні протягом години. Тим часом почистити і натерти на крупній тертці моркву. Цибулю очистити й порізати півкільцями. На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю.
  3. Смажити її кілька хвилин до золотистого відтінку і додати терту моркву. Смажити овочі на середньому вогні близько 5 хвилин, помішуючи. Зняти сковорідку з вогню і залишити остигати.
  4. Коли курячі шлунки зваряться до готовності, злити бульйон в окрему ємність. Кожен шлунок розрізати на 2-3 частини. Додати подрібнені курячі пупки в сковорідку зі смаженими овочами та перемішати.
  5. Обсмажувати курячі шлунки з овочами приблизно 2-3 хвилини, помішуючи. Потім влити близько 400 мл курячого бульйону і розмішати. Тушкувати курячі шлунки на невеликому вогні під кришкою близько 10-15 хвилин.
  6. Потім додати сметану, томатну пасту, лавровий лист, кілька горошин перцю, сіль, перець за смаком і ретельно перемішати. Готувати курячі шлунки приблизно півгодини на невеликому вогні під кришкою.
  7. Зняти сковорідку з вогню і залишити на 5 хвилин остигати під кришкою. Зняти кришку, прибрати лавровий лист, горошини перцю і розкласти курячі шлунки в сметанному соусі по тарілках. Подавати страву до столу гарячою до будь-якого гарніру на ваш смак. Смачного! 

Цей рецепт тушкованих курячих шлунків зі сметанним соусом є ідеальним варіантом для тих, хто полюбляє експериментувати зі своєю кулінарною майстерністю та шукає нові ідеї для приготування страв із курячого м'яса. Крім того, ця страва може стати чудовою альтернативою класичним м'ясним стравам, які ми звикли їсти щодня. Спробуйте цей рецепт і ви не пошкодуєте!