Рецепт домашніх листів для лазанні: просто і швидко

 Рецепт домашніх листів для лазанні: просто і швидко
4.9
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 гр борошна (можна використовувати цільнозернове)
  • 4 яйця
  • пів ч.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Для приготування листів лазаньї потрібно використовувати яйця кімнатної температури. Тому їх потрібно заздалегідь вийняти з холодильника і залишити на 10-15 хвилин.
  2. На стіл просіяти через сито борошно разом із сіллю, злегка розмішати і зробити в центрі заглиблення. Вбити в нього яйце і вмісити його в борошно. Знову зробити заглиблення, вбити друге яйце і вимішати до однорідності.
  3. Таким чином додати в тісто третє і четверте яйце, вимішати його руками на присипаній борошном поверхні. Якщо тісто сильно кришиться, можна влити в середину 1-2 ст.л. чистої теплої води. Продовжувати вимішувати тісто доти, доки не утвориться однорідна і приємна на дотик куля.
  4. Потім обернути тісто харчовою плівкою і відправити в холодильник. Тісто для листів лазаньї має настоятися близько 1 години в холодильнику. Потім вийняти його, тонко розкатати і розрізати пласт тіста на рівні прямокутники (19*14 см або 10*15 см) або квадрати спеціальним ножем для піци (або звичайним ножем).
  5. Домашні листи для лазаньї можна використати одразу після приготування. Можна викласти їх на деко (злегка присипане борошном) і залишити їх сушитися на 1-2 доби. Потім скласти в коробку і зберігати до використання до 1-2 місяців.
  • Використання домашніх листів для лазаньї дає змогу контролювати якість і склад продукту, уникнути додаткових консервантів і шкідливих домішок, які можуть міститися в магазинних аналогах.
  • Домашні листи для лазаньї також можна заморожувати для подальшого використання. Просто зберігайте їх у герметичному пакеті та заморожуйте на кілька місяців.
  • Якщо ви хочете урізноманітнити смак своїх аркушів для лазаньї, можна додати до тіста різні приправи, такі як базилік, орегано або чебрець.
  • Також можна замінити частину борошна на кукурудзяне або пшеничне, щоб додати більше текстури та смаку.
  • Для того, щоб уникнути липких листів лазаньї, розкладіть їх на деко і присипте борошном перед використанням.
  • Також можна додати трохи оливкової олії у воду під час варіння, щоб уникнути склеювання листів між собою. Нарізані на прямокутники листи для лазаньї також можна використовувати як заміну макаронів у різноманітних стравах, наприклад, у пасті з м'ясом або овочами.