Рецепт рулетиків зі свинини з грибами та сиром в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 5 великих відбивних зі свинини (близько 500 гр м'яса)
- 600 гр свіжих печериць
- 150 гр бекону або грудинки
- 2-3 солоних огірка
- 1 цибулина
- 100 гр твердого сиру
- 1 морква
- 2 ст.л. сметани
- 1 ст.л. лимонного соку
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Свинину промити, обсушити й розрізати на 5 рівних шматків. Кожен шматок м'яса відбити тупим боком молотка до м'якості. Потім натерти сіллю перцем, скропити соком димону і скласти в миску.
- Цибулю почистити і порізати дрібними шматочками, моркву почистити і натерти на крупній тертці. На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. Потім додати моркву і перемішати. Обсмажувати овочі протягом 5 хвилин, помішуючи.
- Тим часом ретельно вимити печериці та порізати невеликими кубиками, додати в сковороду. Смажити гриби з овочами близько 10 хвилин, помішуючи, до готовності печериць.
- Потім додати сметану, ретельно перемішати і через хвилину зняти сковороду з вогню. Накрити її кришкою і залишити остигати. Сир порізати тонкими смужками. Солоні огірки розрізати вздовж спочатку на дві, а потім ще раз на дві частини.
- Духовку розігріти до 180/200С, форму для запікання застелити фольгою. На кожну свинячу відбивну викласти трохи грибної начинки, смужку огірка і шматочок сиру. Згорнути м'ясо рулетиком, обгорнути смужкою бекону і покласти "швом" донизу на фольгу.
- За бажанням можна закріпити рулетики зубочисткою або нитками. Готувати м'ясні рулетики в духовці близько години за вказаної температури. При цьому обов'язково 2-3 рази (тобто через кожні 20-25 хвилин) діставати страву з духовки та поливати поверхню рулетиків соком, що стік донизу.
- Вийняти форму з духовки і накрити кришкою або фольгою на 10 хвилин. Після цього розкласти готові м'ясні рулетики по тарілках і подавати до столу гарячими. Смачного!
Рулетики зі свинини з грибами та сиром - це чудовий спосіб розширити асортимент вашого святкового меню. Також ця страва може стати прекрасним варіантом для вечері з друзями або родиною. На ваш смак можна змінити складові начинки рулетів, додавши, наприклад, свіжі овочі або гостру приправу. Не бійтеся експериментувати та відкривати для себе нові смаки!