Шоколадний торт зі сметанним кремом
Кухня
Інгредієнти:
Шоколадні коржі для торта:
- 350-400 мл згущеного молока
- 3 яйця
- 120 г борошна
- 4-5 ст. л. какао
- 1 ч. л. разрпушувача, або 0,5ч.л. соди, гашеної оцтом
Сметанний крем для торта:
- 400 г сметани 30%
- 100 г цукрової пудри або цукру
- 10 г ванільного цукру
- тертий шоколад для прикраси
Рецепт приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Промастіть форму для випічки шматочком вершкового масла та присипте борошном.
- Вбийте яйця в миску і збийте міксером на високій швидкості до пухкості.
- Поступово вливайте кондитерське молоко, не перестаючи збивати яйця міксером. Продовжуйте збивати крем ще кілька хвилин, доки він не стане однорідним.
- Просійте через сито борошно з какао-порошком і додайте розпушувач в окрему миску. Помішайте.
- Повільно додайте суху суміш до яєчно-молочного крему і збивайте тісто на низьких швидкостях міксера. Додайте гашену оцтом соду, перемішайте швидко.
- Влийте половину шоколадного тіста в заздалегідь приготовлену форму і поставте в розігріту духовку. Випікайте шоколадний бісквіт протягом близько 20 хвилин, доки він не буде готовим. Вийміть форму з духовки, ретельно пройдіть гострим ножем вздовж країв та перекладіть бісквіт на решітку.
- Повторіть ту ж процедуру із залишком тіста, випікайте його протягом 15-20 хвилин.
- Збийте сметану з цукровою пудрою або цукром, додайте ванільний цукор та ще раз збийте крем.
- Розріжте обидва коржі (теплих або гарячих) на дві частини. Покладіть один корж на велику плоску тарілку, змастіть частинами сметанного крему, накрийте другим коржем, знову промастіть кремом. Потім покладіть третій корж, покрийте кремом і накрийте верхнім коржем. Намажте поверхню та бока торта залишком крему, посипте тертим шоколадом і поставте на ніч або на 3-4 години в холодильник для просочення.
- Прикрасьте торт за своїм смаком та подайте на стіл. Смакуйте смачний шоколадний торт зі сметанним кремом зі своїми близькими та насолоджуйтесь чаюванням.
Шоколадний торт з сметанним кремом є однією з найбільш улюблених страв серед любителів солодкого. Цей рецепт простий у виконанні та відмінно підійде для будь-якого свята або особливого випадку. Щоб зробити його ще смачнішим, можна додати в тісто горіхи або курагу. І головне: не забудьте подати його з гарячим чаєм або кавою для максимальної насолоди! Смачного!