Рецепт мафінів з моркви
Кухня
Інгредієнти:
- 200 гр моркви
- 200 гр борошна
- 100 мл рослинної олії (будь-якого)
- 100 гр цукру
- пів-лимона
- 1 яйце (+ яєчний жовток)
- 10 гр ванільного цукру
- 2 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. меленої кориці
- щіпка меленого мускатного горіха
- + родзинки або горіхи - за бажанням
Рецепт приготування страви:
- Моркву очистити від шкірки та натерти на дрібній тертці, додати цукор та розтерти вилкою, залишити на кілька хвилин. Лимон залити гарячою водою та залишити на 5 хвилин. Потім насухо його витерти, вичавити з половини сік і процідити через сито.
- Злити з тертої моркви майже весь сік, додати ванільний цукор, лимонний сік, яйце і жовток, ретельно все перемішати ложкою. Духовку розігріти до 180С, формочки для випікання кексів змастити вершковим маслом і присипати борошном (паперові та силіконові формочки нічим змащувати не потрібно).
- Борошно просіяти через сито разом із корицею та розпушувачем в окрему миску, розмішати. Поступово ввести суху суміш до морквяної маси та вимішати густе тісто. Помішуючи тісто для мафінів, влити тонкою цівкою рослинне масло.
- За бажанням можна додати в тісто подрібнені і злегка обсмажені на сухій сковороді горіхи або розпарені родзинки (попередньо замочити його на 15 хвилин у теплій воді, а потім злити її та обсушити родзинками серветкою). Розкласти тісто по формах і відправити їх у розігріту духову шафу.
- Випікати морквяні мафіни до рум'яності протягом 30-40 хвилин. Вийняти готові кекси з духовки, трохи остудити і дістати з форм. Готові мафіни з моркви можна прикрасити цукровою глазур'ю, розтопленим шоколадом чи збитими вершками. Приємного чаювання!
Цей рецепт - чудовий спосіб підвищити вміст овочів у вашому раціоні та створити здорові та смачні ласощі для всієї родини. Мафіни з моркви також можуть стати чудовим додатком до сніданку або десерту для гостей на будь-якому заході. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтесь свіжими та ароматними мафінами з моркви.