Ніжні бананові кекси

Ніжні бананові кекси
5.0
(7)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 середніх банана (бажано трохи перезрілих)
  • 250 гр борошна
  • 3 яйця
  • 120 гр цукру
  • 100 гр вершкового масла
  • 5 гр розпушувача
  • 1/4 ч. л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло порізати на шматочки і залишити на 15-20 хвилин в теплому місці або кімнатній температурі, щоб воно підтало. Борошно просіяти через сито разом з розпушувачем і сіллю окрему миску, розмішати отриману суміш вінчиком.
  2. Духовку розігріти до 180С, формочки для випікання кексів змастити вершковим маслом і присипати борошном. Банани очистити від шкірки та розтерти вилкою до пюреподібної консистенції.
  3. Збити підтале масло міксером до пишності. Не перестаючи збивати масло, всипати тонкою цівкою цукор. Збивати масляний крем на високих обертах ще 3-4 хвилини.
  4. Потім вбити по одному три яйця, добре збиваючи після кожного. Підмішати до масляного-яєчного крему суху суміш, вимішати однорідне тісто. Поєднати його з банановим пюре, ще раз перемішати і розкласти в порційні формочки.
  5. Випікати бананові кекси до рум'яності близько 25 хвилин. Вийняти форми, дати кексам трохи охолонути і перевернути на тарілку. Кекси з бананами смачні як у теплому, так і в охололому вигляді. Приємного чаювання!

Банани містять багато корисних речовин, таких як калій, вітаміни С та В6, які підтримують здоров'я серця та нормальний функціонування нервової системи. Крім того, банани дуже добре поєднуються з іншими інгредієнтами, що робить їх чудовим компонентом для випічки та десертів.

Варіюйте рецепт за своїм смаком, додавши до тіста різні інгредієнти, наприклад, цукати, горіхи або шматочки шоколаду. Ви також можете приготувати бананові кекси з додаванням кориці, яка додасть додаткового аромату та смаку.