Рецепт торту "Трухлявий пень" з варенням та бананами
Кухня
Інгредієнти:
Коржі з варенням для торта:
- склянка 250 мл будь-якого варення (близько 300 гр)
- 250-300 гр борошна
- 250 мл кефіру 1-2,5%
- 150-200 гр цукру (кількість залежить від солодощі варення)
- 2 яйця
- 1,5-2 ч. л. соди
Сметанний крем із бананом для торта:
- 0,5 кг сметани 20%
- 3-4 банани
- 200 гр цукру
- 10 г ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Кефір змішати в окремій мисці із содою і залишити на кілька хвилин при кімнатній температурі. Яйця вбити у велику миску і збити міксером до утворення піни. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор і продовжувати збивати ще 5 хвилин до отримання пишної кремової маси.
- Влити варення та збивати яєчний крем із варенням до однорідності. Влити тонкою цівкою кефір і збивати ще 2-3 хвилини до однорідної консистенції. Борошно просіяти через сито і поступово підмішати до яєчно-кефірної маси.
- Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати борошном або застелити пергаментним папером. Вилити у форму половину тіста та відправити у розігріту духовку.
- Випікати корж із варенням до готовності приблизно півгодини. Вийняти форму, дістати корж і залишити його остигати, у форму влити другу половину тіста і випекти його до готовності. Остиглі два коржі розрізати вздовж на дві рівні частини, повинно вийти 4 тонкі коржі.
- Банани очистити від шкірки і нарізати тонкими кружальцями. Сметану з'єднати з цукром, ванільним цукром та збити міксером до повного розчинення цукру. Викласти на корж один подрібнений банан, накрити сметанним кремом, накрити другим коржем, також викласти банан і крем.
- Покласти третій корж, викласти весь банан, що залишився (можна залишити трохи для прикраси), покрити кремом і накрити останнім коржем. Весь торт змастити кремом, що залишився, посипати тертим шоколадом, горіхами або стружкою, прикрасити часточками банана або на свій смак.
- Торт "Трухлявий пень" з варенням буде смачнішим, якщо його залишити просочитися на 4-6 годин у холодильнику. Потім можна вийняти готовий торт із холодильника, нарізати порційними шматочками та подавати до столу. Приємного чаювання!
Цікаво, що цей торт отримав свою назву через свій вигляд, який нагадує зовнішність трухлявого пня з лісу. Однак, не зважаючи на таку назву, його смак далеко не трухлявий, а навпаки - дуже апетитний та ситний. Цей торт ідеально підійде для святкового столу, днів народжень або просто для сімейної вечері.
Ще одна корисна порада: якщо у вас залишиться трохи варення, можна додати його до сметанного крему для торта, щоб зробити його ще більш насиченим та смачним.
А щоб зробити цей торт ще цікавішим, можна спробувати замінити варення на інші фрукти, такі як полуниці, малини або вишні. Кожен раз ви отримаєте зовсім новий торт з унікальним смаком та ароматом.