Як приготувати торт Прага в мультиварці з шоколадним кремом
Інгредієнти:
Шоколадні коржі для торта Прага:
- 220 гр борошна
- 200 гр сметани 15%
- 200 гр цукру
- 170 мл згущеного молока
- 2 яйця
- 1 ст. какао-порошка
- 1 ч. л. соди
Масляний крем для торта:
- 170 гр згущеного молока
- 150 гр вершкового масла
- 2-3 ч. л. какао-порошка
Шоколадна глазур для торта:
- 60 гр чорного шоколаду
- 30 гр вершкового масла
- 2 ст. молока
- 5 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Сметану з'єднати з содою, швидко розмішати та залишити на кілька хвилин при кімнатній температурі. Яйця вбити в миску та збити міксером до появи піни. Всипати тонкою цівкою цукор і збивати міксером на високій швидкості ще 5 хвилин. Повинна вийти пишна світла маса кремової суміші.
- Збити сметану з содою міксером, влити тонкою цівкою згущене молоко і змішувати до однорідності. Збиваючи яєчний крем міксером, влити до нього сметанний крем зі згущеним молоком. В окрему миску просіяти через сито борошно з какао-порошком і розмішати.
- Поступово ввести борошняну суміш у сметанну та вимішати лопаткою або вінчиком однорідне тісто. Чашу мультиварки змастити вершковим маслом або олією, влити в неї тісто. Готувати шоколадний бісквіт для торта Прага у мультиварці протягом 1 години у режимі Випічка.
- Якщо через зазначений час бісквіт усередині залишиться не до кінця пропеченим (перевірити зубочисткою), потрібно збільшити час приготування ще на 10-15 хвилин. За допомогою форми для варіння на пару перевернути пиріг з мультиварки на решітку та залишити до повного остигання.
- Остиглий бісквіт розрізати гострим ножем на три рівні коржі. За бажанням їх можна просочити невеликою кількістю коньяку, рому або лікеру. Вершкове масло порізати на шматочки і залишити на півгодини при кімнатній температурі. Через вказаний час збити масло міксером до пишності протягом 1-2 хвилин.
- Не перестаючи збивати, влити згущене молоко, а потім всипати какао-порошок, змішувати до повної однорідності. Покласти нижній корж на тарілку, змастити половиною крему, накрити другим коржем і рівномірно покрити його кремом, що залишився. Покласти третій корж, злегка притиснути та прибрати торт у холодильник.
- Приготувати шоколадну глазур: з'єднати в невеликій мисочці дрібнонарубаний шоколад, вершкове масло, молоко та ванільний цукор, поставити на водяну баню. Безперервно помішуючи, нагрівати шоколадну глазур до отримання однорідної консистенції.
- Вийняти торт із холодильника, рівномірно змастити боки та поверхню шоколадною глазур'ю. Залишити шоколадний торт Прага на 4-6 годин у холодильнику для просочення (краще на ніч). Готовий торт прикрасити на свій смак, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!
Торт Прага - це один з найвідоміших десертів у світі. Його назва пов'язана з містом Прага, яке славиться своїми кулінарними традиціями та кав'ярнями. І хоча оригінальний рецепт торту залишається секретом, у нас є можливість спробувати його вдома за допомогою цього простого рецепту.
Один із секретів цього торту - використання сметани в тісті. Вона робить його більш ніжним та соковитим. Також, якщо ви хочете зробити торт більш насиченим, можете додати трохи алкоголю до коржів, наприклад, коньяку, рому або лікеру.
І не забудьте про масляний крем та шоколадну глазурь - вони додають торту багато смаку та роблять його ще більш смачним. Варто також звернути увагу на те, що глазурь розтоплювати на водяній бані - це допоможе уникнути пересушення та згоряння шоколаду.