Як приготувати торт Прага в мультиварці з шоколадним кремом

Як приготувати торт Прага в мультиварці з шоколадним кремом
3.8
(13)
Підійде: Банкет
Час приготування: 270 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадні коржі для торта Прага:

  • 220 гр борошна
  • 200 гр сметани 15%
  • 200 гр цукру
  • 170 мл згущеного молока
  • 2 яйця
  • 1 ст. какао-порошка
  • 1 ч. л. соди

Масляний крем для торта:

  • 170 гр згущеного молока
  • 150 гр вершкового масла
  • 2-3 ч. л. какао-порошка

Шоколадна глазур для торта:

  • 60 гр чорного шоколаду
  • 30 гр вершкового масла
  • 2 ст. молока
  • 5 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Сметану з'єднати з содою, швидко розмішати та залишити на кілька хвилин при кімнатній температурі. Яйця вбити в миску та збити міксером до появи піни. Всипати тонкою цівкою цукор і збивати міксером на високій швидкості ще 5 хвилин. Повинна вийти пишна світла маса кремової суміші.
  2. Збити сметану з содою міксером, влити тонкою цівкою згущене молоко і змішувати до однорідності. Збиваючи яєчний крем міксером, влити до нього сметанний крем зі згущеним молоком. В окрему миску просіяти через сито борошно з какао-порошком і розмішати.
  3. Поступово ввести борошняну суміш у сметанну та вимішати лопаткою або вінчиком однорідне тісто. Чашу мультиварки змастити вершковим маслом  або олією, влити в неї тісто. Готувати шоколадний бісквіт для торта Прага у мультиварці протягом 1 години у режимі Випічка.
  4. Якщо через зазначений час бісквіт усередині залишиться не до кінця пропеченим (перевірити зубочисткою), потрібно збільшити час приготування ще на 10-15 хвилин. За допомогою форми для варіння на пару перевернути пиріг з мультиварки на решітку та залишити до повного остигання.
  5. Остиглий бісквіт розрізати гострим ножем на три рівні коржі. За бажанням їх можна просочити невеликою кількістю коньяку, рому або лікеру. Вершкове масло порізати на шматочки і залишити на півгодини при кімнатній температурі. Через вказаний час збити масло міксером до пишності протягом 1-2 хвилин.
  6. Не перестаючи збивати, влити згущене молоко, а потім всипати какао-порошок, змішувати до повної однорідності. Покласти нижній корж на тарілку, змастити половиною крему, накрити другим коржем і рівномірно покрити його кремом, що залишився. Покласти третій корж, злегка притиснути та прибрати торт у холодильник.
  7. Приготувати шоколадну глазур: з'єднати в невеликій мисочці дрібнонарубаний шоколад, вершкове масло, молоко та ванільний цукор, поставити на водяну баню. Безперервно помішуючи, нагрівати шоколадну глазур до отримання однорідної консистенції.
  8. Вийняти торт із холодильника, рівномірно змастити боки та поверхню шоколадною глазур'ю. Залишити шоколадний торт Прага на 4-6 годин у холодильнику для просочення (краще на ніч). Готовий торт прикрасити на свій смак, нарізати порційними шматочками  і подавати до столу. Приємного чаювання!

Торт Прага - це один з найвідоміших десертів у світі. Його назва пов'язана з містом Прага, яке славиться своїми кулінарними традиціями та кав'ярнями. І хоча оригінальний рецепт торту залишається секретом, у нас є можливість спробувати його вдома за допомогою цього простого рецепту.

Один із секретів цього торту - використання сметани в тісті. Вона робить його більш ніжним та соковитим. Також, якщо ви хочете зробити торт більш насиченим, можете додати трохи алкоголю до коржів, наприклад, коньяку, рому або лікеру.

І не забудьте про масляний крем та шоколадну глазурь - вони додають торту багато смаку та роблять його ще більш смачним. Варто також звернути увагу на те, що глазурь розтоплювати на водяній бані - це допоможе уникнути пересушення та згоряння шоколаду.