Пиріг з щавлем
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для пирога зі щавлем:
- 250 гр борошна
- 100 гр сметани
- 1 яйце (+ 1 яйце для змащування пирога)
- 20 гр вершкового масла
- 1 ч.л. цукру
- пів ч.л. солі
Щавлева начинка для пирога:
- 200 гр щавлю
- 3 ст.л. цукру
- 1 ст.л. крохмалю
Рецепт приготування страви:
- Борошно просіяти через сито разом із сіллю та цукром у миску, розмішати. У центрі зробити невелике заглиблення і вбити туди сире яйце, перемішати. Масло натерти на тертці до борошняної суміші та знову перемішати. Поступово ввести в тісто сметану і вимісити все до однорідності.
- Обернути кулю тіста харчовою плівкою і залишити в кімнатній температурі на годину. Через зазначений час приготувати начинку для пирога. Листя щавлю промити, обсушити і порізати смужками завтовшки близько 5 мм.
- Залити щавель окропом і залишити на кілька хвилин до охолодження. Цукор змішати з крохмалем у невеликій ємності. Форму для випічки або деко з високими бортиками змастити вершковим маслом і присипати борошном, викласти 2/3 тіста.
- Посипати тісто крохмально-цукровою сумішшю (близько 1,5 ст. л.) і викласти щавель, посипати його цукровою сумішшю, що залишилася. Тісто, що залишилося, розкачати, накрити ним пиріг. З'єднати і защипати краї верхнього і нижнього пластів тіста. Яйце збити виделкою і змастити ним пиріг, зробити в центрі верхнього пласта тіста невеликий отвір.
- Випікати пиріг зі щавлем до золотистої скоринки протягом півгодини. Потім вийняти форму і залишити її на кілька хвилин остигати. Щавлевий пиріг смачний і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Смачного!
Пиріг зі щавлем - це чудовий спосіб використати цю свіжу та незвичайну зелень у кулінарних експериментах. Щавель має яскравий та освіжаючий смак, який додає особливого акценту в цьому пирозі.