Пиріг з щавлем

Пиріг з щавлем
4.1
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для пирога зі щавлем:

  • 250 гр борошна
  • 100 гр сметани
  • 1 яйце (+ 1 яйце для змащування пирога)
  • 20 гр вершкового масла
  • 1 ч.л. цукру
  • пів ч.л. солі

Щавлева начинка для пирога:

  • 200 гр щавлю
  • 3 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. крохмалю

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти через сито разом із сіллю та цукром у миску, розмішати. У центрі зробити невелике заглиблення і вбити туди сире яйце, перемішати. Масло натерти на тертці до борошняної суміші та знову перемішати. Поступово ввести в тісто сметану і вимісити все до однорідності.
  2. Обернути кулю тіста харчовою плівкою і залишити в кімнатній температурі на годину. Через зазначений час приготувати начинку для пирога. Листя щавлю промити, обсушити і порізати смужками завтовшки близько 5 мм.
  3. Залити щавель окропом і залишити на кілька хвилин до охолодження. Цукор змішати з крохмалем у невеликій ємності. Форму для випічки або деко з високими бортиками змастити вершковим маслом і присипати борошном, викласти 2/3 тіста.
  4. Посипати тісто крохмально-цукровою сумішшю (близько 1,5 ст. л.) і викласти щавель, посипати його цукровою сумішшю, що залишилася. Тісто, що залишилося, розкачати, накрити ним пиріг. З'єднати і защипати краї верхнього і нижнього пластів тіста. Яйце збити виделкою і змастити ним пиріг, зробити в центрі верхнього пласта тіста невеликий отвір.
  5. Випікати пиріг зі щавлем до золотистої скоринки протягом півгодини. Потім вийняти форму і залишити її на кілька хвилин остигати. Щавлевий пиріг смачний і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Смачного!

Пиріг зі щавлем - це чудовий спосіб використати цю свіжу та незвичайну зелень у кулінарних експериментах. Щавель має яскравий та освіжаючий смак, який додає особливого акценту в цьому пирозі.