Шоколадний пиріг "Ангельський"

Шоколадний пиріг "Ангельський"
4.0
(6)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 140 г муки, плюс ще трохи для посипання
  • 50 г вершкового масла (нарізаного на кубики)
  • 2 чайні ложки какао-порошку
  • 1 столова ложка цукрової пудри
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 1 середній яєчний жовток
  • 20% сметана (за бажанням)

Для начинки:

  • 100 г темного шоколаду (70% какао), дуже дрібно нарізаного
  • 1 столова ложка какао-порошку, плюс ще ½ чайної ложки для просіювання
  • ¾ чайної ложки кави
  • ½ чайної ложки ванільного екстракту
  • 2 столові ложки молока
  • 2 середні яєчні білки
  • 2 столові ложки темного неочищеного тростинного цукру
  • 85 г 20% сметани

Рецепт приготування:

  1. Насипайте муку в миску, додайте масло та змішуйте, доки тісто не стане крихким. Просійте в тісто какао з цукровою пудрою, а потім додайте масло, жовток та 1,5-2 столові ложки холодної води. Замісіть тісто. Обережно зібрати в кулю, а потім розкатати. Легко проколоти основу вилкою, а потім охолодити протягом близько 10 хвилин.
  2. Розігріємо духовку до 170/190 градусів. Випікати основу протягом 15 хвилин до готовності. Вийміть з духовки та охолодіть.
  3. Для приготування начинки, кладіть шоколад в велику миску, в яку влізе вся начинка. Поставте на водяну баню. Змішайте какао, каву та ваніль з молоком. Залейте шоколад. Обережно перемішуйте, не доводячи до кипіння, зніміть з вогню та помішуйте до моменту, коли шоколад повністю розтане. Додайте 2 столові ложки окропу, шоколадна начинка стане гладенькою та шовковистою. Дати масі трохи остигнути.
  4. Збийте білки з цукром до густої та блискучої консистенції. Положіть сметану в охолоджений шоколад. Дуже обережно додайте третину білків в шоколадну суміш, а потім решту двох третин. Ложкою рівномірно розподіліть начинку на основу для пирога. Залиште в холодильнику протягом близько 3 годин, або на ніч перед подачею на стіл. Обсипте пиріг какао, за бажанням прикрасьте сметаною.

Цей шоколадний ангельський пиріг - простий у приготуванні, але дуже смачний та ароматний. Ви можете експериментувати зі складниками та варіаціями начинки - наприклад, додавши до неї горіхи або ягоди. Подавайте цей пиріг зі сметаною, щоб зробити його ще більш ніжним та смачним. Ідеальний варіант для будь-якої вечері вдома чи на будь-які свята!