Шоколадний пиріг "Ангельський"
Кухня
Інгредієнти:
Для тіста:
- 140 г муки, плюс ще трохи для посипання
- 50 г вершкового масла (нарізаного на кубики)
- 2 чайні ложки какао-порошку
- 1 столова ложка цукрової пудри
- 1 столова ложка оливкової олії
- 1 середній яєчний жовток
- 20% сметана (за бажанням)
Для начинки:
- 100 г темного шоколаду (70% какао), дуже дрібно нарізаного
- 1 столова ложка какао-порошку, плюс ще ½ чайної ложки для просіювання
- ¾ чайної ложки кави
- ½ чайної ложки ванільного екстракту
- 2 столові ложки молока
- 2 середні яєчні білки
- 2 столові ложки темного неочищеного тростинного цукру
- 85 г 20% сметани
Рецепт приготування:
- Насипайте муку в миску, додайте масло та змішуйте, доки тісто не стане крихким. Просійте в тісто какао з цукровою пудрою, а потім додайте масло, жовток та 1,5-2 столові ложки холодної води. Замісіть тісто. Обережно зібрати в кулю, а потім розкатати. Легко проколоти основу вилкою, а потім охолодити протягом близько 10 хвилин.
- Розігріємо духовку до 170/190 градусів. Випікати основу протягом 15 хвилин до готовності. Вийміть з духовки та охолодіть.
- Для приготування начинки, кладіть шоколад в велику миску, в яку влізе вся начинка. Поставте на водяну баню. Змішайте какао, каву та ваніль з молоком. Залейте шоколад. Обережно перемішуйте, не доводячи до кипіння, зніміть з вогню та помішуйте до моменту, коли шоколад повністю розтане. Додайте 2 столові ложки окропу, шоколадна начинка стане гладенькою та шовковистою. Дати масі трохи остигнути.
- Збийте білки з цукром до густої та блискучої консистенції. Положіть сметану в охолоджений шоколад. Дуже обережно додайте третину білків в шоколадну суміш, а потім решту двох третин. Ложкою рівномірно розподіліть начинку на основу для пирога. Залиште в холодильнику протягом близько 3 годин, або на ніч перед подачею на стіл. Обсипте пиріг какао, за бажанням прикрасьте сметаною.
Цей шоколадний ангельський пиріг - простий у приготуванні, але дуже смачний та ароматний. Ви можете експериментувати зі складниками та варіаціями начинки - наприклад, додавши до неї горіхи або ягоди. Подавайте цей пиріг зі сметаною, щоб зробити його ще більш ніжним та смачним. Ідеальний варіант для будь-якої вечері вдома чи на будь-які свята!