Запечені яблука з творожно-медовою начинкою

Запечені яблука з творожно-медовою начинкою
4.3
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 великі яблука
  • 150 гр творогу
  • 50 гр родзинок
  • 50 гр горіхів
  • яєчний жовток
  • 4 ст. л. меду
  • 1 ч. л. кориці
  • 1 ст. л. лимонного соку

Інструкції:

  1. Залити родзинки кип'ятком і дати їм набухнути протягом 5-10 хвилин.
  2. Розігріти духовку до 200 градусів. Очистити яблука від серцевини, залишивши дно цілим.
  3. Творог змішати з жовтком, 2 ст. л. меду, лимонним соком, корицею та розтерти. Додати родзинки, горіхи, добре перемішати.
  4. Наповнити яблука начинкою, помістити їх у вогнестійку форму, поставити у духовку (зменшити температуру до 180 градусів) та запікати приблизно 20 хвилин. Дати остудитись на 5 хвилин та подавати.

Цікавий факт:

Яблука - дуже корисний фрукт, вони багаті на вітаміни та антиоксиданти, які зміцнюють імунну систему та допомагають боротися зі стресом. Додавання творогу та горіхів до цього рецепту додає більше білка та здорових жирів до вашого харчування.