Шоколадно-сирний пиріг у мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
Шоколадне тісто для пирога:
- 200 г сметани 20%
- 3 яйця
- 140 г борошна
- 100 г цукру
- 70 г вершкового масла
- 2 ст.л. какао-порошку
- 1/2 ч.л. соди
Сирна начинка для шоколадного пирога:
- 500 г сиру (творогу, бажано пастоподібного)
- 3 яйця
- 100 г цукру
- 2 ст.л. крохмалю
Рецепт приготування:
- Розтопіть вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовці, не доводячи до кипіння, і залиште його остигати до кімнатної температури.
- Розбийте яйця у мисці та почніть збивати на високій швидкості міксером. Поступово додавайте цукор і продовжуйте збивати до отримання повітряної та світлої маси (5-6 хвилин).
- Влийте розтоплене масло до яєчної маси та додайте сметану. Змішуйте, поки не отримаєте однорідну суміш.
- Просійте борошно, какао-порошок, соду та додайте їх до яєчно-сметанної суміші. Помішуйте до однорідності.
- Змастіть чашу мультиварки рослинною олією та перелийте туди шоколадне тісто.
- Розділіть яйця на білки та жовтки. Жовтки додайте до сиру, разом із цукром та крохмалем, і ретельно перемішайте. Додайте сирі яйця та збийте міксером до однорідності.
- Налийте сирну начинку у центр шоколадного тіста в мультиварці (краще, якщо вона залишиться всередині тіста та не торкатиметься стінок мультиварки).
- Готуйте пиріг в мультиварці в режимі "Випічка" протягом 80 хвилин.
- Охолодіть пиріг на решітці, використовуючи спеціальну підставку для пароварки. Подавайте пиріг до столу теплим або охолодженим.
Цей шоколадно-сирний пиріг стане ідеальним десертом для будь-якої вечері з родиною або друзями. Він легкий та ніжний, а також має незабутній смак шоколаду та ванілі. Додайте до цього смаку свіжі фрукти або використовуйте його як основу для більш солодуих десертів. І не забудьте ділитися цим рецептом зі своїми друзями та рідними!