Творожні конвертики з корицею

Творожні конвертики з корицею
4.6
(6)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 350-370 гр борошна
  • ~350 гр цукру
  • 200 гр творогу 9%
  • 200 гр вершкового масла або маргарину
  • 2 яйця
  • 1-1,5 ч.л. солі
  • 1 ч.л. соди
  • 1 ч.л. оцту 9%
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 1 ч.л. молотої кориці

Рецепт приготування:

  1. Дайте вершковому маслу або маргарину трохи розтанути при кімнатній температурі. Протріть творог через сито або м'ясорубку і змішайте з розтанутим маслом, добре розітріть виделкою.
  2. Розділіть білки і жовтки яєць. Збийте жовтки з сіллю, додавши поступово до творожної маси і продовжуйте розтирати масу виделкою.
  3. Загасіть соду декількома краплями оцту і додайте до творожної маси. Добре перемішайте.
  4. Просійте борошно через сито, додайте розпушувач та додайте до творожної маси. Перемішайте, доки тісто не стане однорідним.
  5. Перенесіть тісто на поверхню, засипану борошном і скатайте в булку. Розріжте тісто на шматочки товщиною близ 2 см.
  6. В окремій мисці змішайте цукор, молоту корицю та ванільний цукор. Розкатайте кожен шматочок тіста в тонкий круг, занурте в цукрову суміш та зігніть наполовину (сторона з цукром повинна бути всередині). Знову занурте половину в цукрову суміш та згорніть на пів. Перенесіть на деко, укрите пекарським папером.
  7. Повторіть процес з кожним шматочком тіста. Розігрійте духовку до 220 градусів Цельсія. Після цього випікайте творожні конвертики приблизно 15-20 хвилин, доки вони не набудуть золотистого кольору.
  8. Вийміть з духовки та залиште на 10-15 хвилин для охолодження. Подавайте теплими або повністю охолодженими.

Ці творожні конвертики з корицею - ідеальне доповнення до чаю або кави. Вони не тільки дуже смачні, але й корисні. Творог - джерело білка та кальцію, а кориця - потужний антиоксидант та природний антисептик. Якщо у вас залишилися конвертики, вони також чудово зберігаються в герметичному контейнері на протязі декількох днів. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтесь ароматними та корисними творожними конвертиками!