Творожні конвертики з корицею
Кухня
Інгредієнти:
- 350-370 гр борошна
- ~350 гр цукру
- 200 гр творогу 9%
- 200 гр вершкового масла або маргарину
- 2 яйця
- 1-1,5 ч.л. солі
- 1 ч.л. соди
- 1 ч.л. оцту 9%
- 1 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 1 ч.л. молотої кориці
Рецепт приготування:
- Дайте вершковому маслу або маргарину трохи розтанути при кімнатній температурі. Протріть творог через сито або м'ясорубку і змішайте з розтанутим маслом, добре розітріть виделкою.
- Розділіть білки і жовтки яєць. Збийте жовтки з сіллю, додавши поступово до творожної маси і продовжуйте розтирати масу виделкою.
- Загасіть соду декількома краплями оцту і додайте до творожної маси. Добре перемішайте.
- Просійте борошно через сито, додайте розпушувач та додайте до творожної маси. Перемішайте, доки тісто не стане однорідним.
- Перенесіть тісто на поверхню, засипану борошном і скатайте в булку. Розріжте тісто на шматочки товщиною близ 2 см.
- В окремій мисці змішайте цукор, молоту корицю та ванільний цукор. Розкатайте кожен шматочок тіста в тонкий круг, занурте в цукрову суміш та зігніть наполовину (сторона з цукром повинна бути всередині). Знову занурте половину в цукрову суміш та згорніть на пів. Перенесіть на деко, укрите пекарським папером.
- Повторіть процес з кожним шматочком тіста. Розігрійте духовку до 220 градусів Цельсія. Після цього випікайте творожні конвертики приблизно 15-20 хвилин, доки вони не набудуть золотистого кольору.
- Вийміть з духовки та залиште на 10-15 хвилин для охолодження. Подавайте теплими або повністю охолодженими.
Ці творожні конвертики з корицею - ідеальне доповнення до чаю або кави. Вони не тільки дуже смачні, але й корисні. Творог - джерело білка та кальцію, а кориця - потужний антиоксидант та природний антисептик. Якщо у вас залишилися конвертики, вони також чудово зберігаються в герметичному контейнері на протязі декількох днів. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтесь ароматними та корисними творожними конвертиками!