Вівсяне печиво з бананом та шоколадом

Вівсяне печиво з бананом та шоколадом
3.7
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 крупний або 2 невеликі банани (всього близько 200 г)
  • 150 г вівсяних пластівців (швидкого приготування)
  • 150 г борошна
  • 150 г вершкового масла
  • 60-70 г волоських горіхів (можна замінити на мигдалі або арахіс)
  • 1 яйце
  • 50 г чорного / молочного шоколаду або шоколадних крапель
  • 60 г меду (або цукру)
  • щіпка гірчичної соди або 1/4 ч.л. розпушувача
  • щіпка меленої кориці - за бажанням
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування:

  1. Горіхи очистіть і поріжте дрібненькими шматочками, злегка підсмажте їх на сухій сковорідці до появи приємного аромату.
  2. В миску просійте борошно, вівсяні пластівці, сіль, цукор (якщо ви використовуєте мед - то його зараз не потрібно додавати) і соду, перемішайте.
  3. Розтопіть вершкове масло на водяній бані, не доводячи до кипіння, потім зніміть ємність з водяної бані та охолодіть. Очистіть банани від шкірки, покладіть їх в окрему миску та ретельно розітріть виделкою до консистенції пюре. Розітріть яйце з розтопленим маслом, медом та збийте вінчиком або виделкою, доки складові не стануть однорідними.
  4. Подрібніть волоські горіхи, розріжте шоколад на менші шматочки. Змішайте пюре з бананів з волоськими горіхами та нарізаним шоколадом і перемішайте. Додайте цю масу до сухої суміші з вівсяних пластівців, перемішайте. Постійно помішуючи тісто, додайте до нього яєчно-масляну суміш і ретельно перемішайте.
  5. Залиште тісто для вівсяного печива з бананом на 20-30 хвилин, закрийте кришкою при кімнатній температурі. Після цього підготуйте невелику миску з чистою водою, покрийте деко папером для випічки і нагрійте духовку до 220 °C.
  6. Змастіть руки водою, сформуйте з тіста невеликі кульки, викладіть їх на деко і зверху злегка натисніть. Так сформуйте всі бананові печива з тіста (їх повинно вийти приблизно 20 штук). Поставте деко в розігріту духовку та випікайте протягом близько 15 хвилин.
  7. Після цього знизьте температуру до 100 °C і продовжуйте випікати вівсяне печиво з бананом ще 10-15 хвилин. Вийміть деко з духовки і залиште до повного охолодження. Подавайте вівсяне печиво з бананом на стіл повністю охолодженим.

Це вівсяне печиво з бананом та шоколадом - прекрасна альтернатива звичайному печиву, яке не тільки смачна, але й багате на корисні інгредієнти. Вівсяні пластівці містять багато розчинних волокон та білків, які допомагають підтримувати здоров'я шлунково-кишкового тракту та контролювати рівень цукру в крові.

Банани додають приємний смак та аромат печиву, а також містять багато вітамінів та мінералів, таких як вітамін С, вітамін В6 та калій. Волоські горіхи багаті на корисні жирні кислоти, а шоколад містить антиоксиданти та флавоноїди, які сприяють здоров'ю серця та розумовій діяльності.