Печиво на сметані та маргарині

Печиво на сметані та маргарині
5.0
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 450 г борошна
  • 200 г маргарина
  • 200 г сметани 20%
  • 200 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 2 ст.л. чорничного варення або 1 ст.л. какао-порошку (не обов'язково)
  • 0,5 чайної ложки соди (заправленої оцтом)
  • 1/4 чайної ложки солі

Рецепт приготування:

  1. Маргарин натерти на крупній тертці і розтерти з борошном і сіллю руками до крихкості. Поступово додавати всю сметану і замісити тісто, яке не прилипає до рук. Щільно обгорнути тісто харчовою плівкою і відправити в холодильник на годину.
  2. Вершкове масло вийняти з холодильника, нарізати на шматочки і залишити на годину при кімнатній температурі. Через цей час збити вершкове масло міксером на високій швидкості до пухнастості.
  3. Не перестаючи збивати, додавати тонкою цівкою цукор і вимішувати ще 5 хвилин на високій швидкості до його повного розчинення. Додати до масляного крему борошно, потім варення або какао і вимішати до однорідності.
  4. Вийняти тісто з холодильника і розкатати його в тонкий шар (для зручності можна розділити тісто на дві частини). Покрити розкатане тісто начинкою і скрутити в щільний рулет.
  5. Порізати рулет на невеликі шматочки товщиною близько 2 см і переложити їх на деко, попередньо змащене рослинною олією або папером для запікання. Пекти печиво потрібно приблизно 25 хвилин.
  6. Вийняти деко з духової шафи, переложити на тарілку і дати повністю охолонути. Охолоджене печиво обсипати цукровою пудрою і подавати до столу.

Це печиво з маргарином і сметаною ідеально підходить для чаю чи кави. Його ніжна начинка з вершкового крему з ванільним ароматом додає печиву неповторний смак. Якщо ви бажаєте, можете експериментувати зі складом начинки, додавши свої улюблені інгредієнти, такі як горіхи, фрукти чи шоколад. Зараз у світі дуже популярне домашнє печиво, тому цей рецепт буде корисним для тих, хто любить готувати вдома. Він простий і легкий, тому спробуйте приготувати це печиво з маргарином і сметаною з вершковою начинкою вдома, і ви точно не пошкодуєте.