Дайте яйцям настоятися 15 хвилин в кімнатній температурі.
Поламайте шоколад на маленькі кубики і покладіть у невелику миску. Додайте порізане масло та поставте на водяну баню, щоб розтопити.
Додайте цукор з ванільним цукром в теплу масу та розмішайте вінчиком до розчинення. Додайте сирі яйця та збийте міксером до пухкості.
Просійте борошно, какао-порошок, соду та сіль в іншу миску. Додайте до шоколадної суміші та перемішайте, щоб отримати однорідне тісто.
Скатайте тісто в кулю, оберніть харчовою плівкою та поставте в холодильник на годину.
Розігрійте піч до 160С. Приготуйте деко, обкладений пергаментним папером або змащений рослинною олією.
Ложкою візьміть трохи тіста, скатайте в кульку та обваляйте у цукровій пудрі. Придавіть кульку пальцями та розмістіть на деко на відстані 4 см одне від одного.
Випікайте пряники у печі протягом 15-20 хвилин, поки вони не будуть готові.
Вийміть з печі та залиште охолоджуватися на деку.
Смачні шоколадні пряники готові до подачі до столу. Їх можна подавати як теплими, так і охолодженими.