Шоколадні пряники

Шоколадні пряники
3.6
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 350 г борошна
  • 200 г чорного шоколаду (можна замінити молочним)
  • 3 яйця
  • 150 г цукрової пудри
  • 100-120 г цукру
  • 80-100 г вершкового масла
  • 2 ст. ложки какао-порошку
  • 1 ч. ложка ванільного цукру
  • 1/4 ч. ложки соди
  • щіпка солі

Інструкції:

  1. Дайте яйцям настоятися 15 хвилин в кімнатній температурі.
  2. Поламайте шоколад на маленькі кубики і покладіть у невелику миску. Додайте порізане масло та поставте на водяну баню, щоб розтопити.
  3. Додайте цукор з ванільним цукром в теплу масу та розмішайте вінчиком до розчинення. Додайте сирі яйця та збийте міксером до пухкості.
  4. Просійте борошно, какао-порошок, соду та сіль в іншу миску. Додайте до шоколадної суміші та перемішайте, щоб отримати однорідне тісто.
  5. Скатайте тісто в кулю, оберніть харчовою плівкою та поставте в холодильник на годину.
  6. Розігрійте піч до 160С. Приготуйте деко, обкладений пергаментним папером або змащений рослинною олією.
  7. Ложкою візьміть трохи тіста, скатайте в кульку та обваляйте у цукровій пудрі. Придавіть кульку пальцями та розмістіть на деко на відстані 4 см одне від одного.
  8. Випікайте пряники у печі протягом 15-20 хвилин, поки вони не будуть готові.
  9. Вийміть з печі та залиште охолоджуватися на деку.
  10. Смачні шоколадні пряники готові до подачі до столу. Їх можна подавати як теплими, так і охолодженими.