Шоколадні пряники
Кухня
Інгредієнти:
- 350 г борошна
- 200 г чорного шоколаду (можна замінити молочним)
- 3 яйця
- 150 г цукрової пудри
- 100-120 г цукру
- 80-100 г вершкового масла
- 2 ст. ложки какао-порошку
- 1 ч. ложка ванільного цукру
- 1/4 ч. ложки соди
- щіпка солі
Інструкції:
- Дайте яйцям настоятися 15 хвилин в кімнатній температурі.
- Поламайте шоколад на маленькі кубики і покладіть у невелику миску. Додайте порізане масло та поставте на водяну баню, щоб розтопити.
- Додайте цукор з ванільним цукром в теплу масу та розмішайте вінчиком до розчинення. Додайте сирі яйця та збийте міксером до пухкості.
- Просійте борошно, какао-порошок, соду та сіль в іншу миску. Додайте до шоколадної суміші та перемішайте, щоб отримати однорідне тісто.
- Скатайте тісто в кулю, оберніть харчовою плівкою та поставте в холодильник на годину.
- Розігрійте піч до 160С. Приготуйте деко, обкладений пергаментним папером або змащений рослинною олією.
- Ложкою візьміть трохи тіста, скатайте в кульку та обваляйте у цукровій пудрі. Придавіть кульку пальцями та розмістіть на деко на відстані 4 см одне від одного.
- Випікайте пряники у печі протягом 15-20 хвилин, поки вони не будуть готові.
- Вийміть з печі та залиште охолоджуватися на деку.
- Смачні шоколадні пряники готові до подачі до столу. Їх можна подавати як теплими, так і охолодженими.