Кукурудзяне печиво
Кухня
Інгредієнти:
- 250 г кукурудзяного борошна (+ 2-3 ст. л. для присипання)
- 100 г пшеничного борошна
- 170 г вершкового масла
- 150 г цукру
- 2 яйця
- 1 ч. л. тертої цедри апельсина
- 1 ч. л. ванільного цукру
- Пів ч. л. розпушувача
Рецепт:
- Вийміть вершкове масло з холодильника та залиште на кілька хвилин в теплі.
- У великій мисці збийте яйця до утворення піни, додайте цукор та ванільний цукор та продовжуйте збивати 2-3 хвилини, доки отримаєте пишну масу.
- Додайте м'яке вершкове масло, порізане на шматочки, та продовжуйте збивати на середній швидкості ще хвилину до повної однорідності.
- Просійте кукурудзяне та пшеничне борошно через сито в окрему миску, додайте розпушувач та перемішайте.
- Додайте цедру апельсина до маси з яйцями та маслом, а потім додайте просіяне борошно. Змішайте із сухими інгредієнтами до однорідності.
- Обмотайте тісто харчовою плівкою та поставте в холодильник на 1 годину.
- Перед розкатуванням тіста візьміть його з холодильника та розріжте на невеликі шматочки (близько 3 см).
- Випікайте протягом 15 хвилин або до золотистого кольору. Вийміть з печі та дайте охолонути на декілька хвилин на деку.
- Повторіть з залишком тіста.
- Подавайте кукурудзяне печиво з гарячим чаєм або кавою.