Кукурудзяне печиво

Кукурудзяне печиво
4.9
(9)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 г кукурудзяного борошна (+ 2-3 ст. л. для присипання)
  • 100 г пшеничного борошна
  • 170 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. тертої цедри апельсина
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • Пів ч. л. розпушувача

Рецепт:

  1. Вийміть вершкове масло з холодильника та залиште на кілька хвилин в теплі.
  2. У великій мисці збийте яйця до утворення піни, додайте цукор та ванільний цукор та продовжуйте збивати 2-3 хвилини, доки отримаєте пишну масу.
  3. Додайте м'яке вершкове масло, порізане на шматочки, та продовжуйте збивати на середній швидкості ще хвилину до повної однорідності.
  4. Просійте кукурудзяне та пшеничне борошно через сито в окрему миску, додайте розпушувач та перемішайте.
  5. Додайте цедру апельсина до маси з яйцями та маслом, а потім додайте просіяне борошно. Змішайте із сухими інгредієнтами до однорідності.
  6. Обмотайте тісто харчовою плівкою та поставте в холодильник на 1 годину.
  7. Перед розкатуванням тіста візьміть його з холодильника та розріжте на невеликі шматочки (близько 3 см).
  8. Випікайте протягом 15 хвилин або до золотистого кольору. Вийміть з печі та дайте охолонути на декілька хвилин на деку.
  9. Повторіть з залишком тіста.
  10. Подавайте кукурудзяне печиво з гарячим чаєм або кавою.