Рецепт кукурудзяних коржиків
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г кукурудзяного борошна
- 200 мл мінеральної води
- 200 г твердого сиру
- 1 яйце
- декілька гілочок кропу (за бажанням)
- 2 ст.л. рослинної олії
- 3 зубчики часнику
- 1,5 ч.л. розпушувача
Рецепт приготування:
- Просійте кукурудзяне борошно разом з розпушувачем у миску і добре перемішайте. Зробіть у центрі миски поглиблення і потрохи додавайте мінеральну воду, помішуючи з боків борошно, щоб змішати із водою та змішати в однорідне тісто. Залиште тісто на 10-15 хвилин.
- Поки тісто відпочиває, натріть твердий сир на крупній терці, очистіть і натріть часник на дрібній терці. Додайте до сиру нашинкований кріп, рослинну олію, яйце та перемішайте.
- Змішайте сирну масу та тісто, добре перемішайте, щоб усе було однорідним.
- На розігрітій сковоріді з рослинною олією викладіть невеликі плоскі коржики з кукурудзяного тіста та смажте по 5 хвилин з кожної сторони, поки вони не стануть рум'яними.
- Викладіть готові коржики на паперові рушники, щоб вони поглинули надмірну олію.
- Продовжуйте смажити коржики, поки не закінчиться все тісто.
- Сервіруйте кукурудзяні коржики гарячими, з сметаною або будь-яким іншим соусом, який вам подобається.