Рецепт кукурудзяних коржиків

Рецепт кукурудзяних коржиків
4.7
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г кукурудзяного борошна
  • 200 мл мінеральної води
  • 200 г твердого сиру
  • 1 яйце
  • декілька гілочок кропу (за бажанням)
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 3 зубчики часнику
  • 1,5 ч.л. розпушувача

Рецепт приготування:

  1. Просійте кукурудзяне борошно разом з розпушувачем у миску і добре перемішайте. Зробіть у центрі миски поглиблення і потрохи додавайте мінеральну воду, помішуючи з боків борошно, щоб змішати із водою та змішати в однорідне тісто. Залиште тісто на 10-15 хвилин.
  2. Поки тісто відпочиває, натріть твердий сир на крупній терці, очистіть і натріть часник на дрібній терці. Додайте до сиру нашинкований кріп, рослинну олію, яйце та перемішайте.
  3. Змішайте сирну масу та тісто, добре перемішайте, щоб усе було однорідним.
  4. На розігрітій сковоріді з рослинною олією викладіть невеликі плоскі коржики з кукурудзяного тіста та смажте по 5 хвилин з кожної сторони, поки вони не стануть рум'яними.
  5. Викладіть готові коржики на паперові рушники, щоб вони поглинули надмірну олію.
  6. Продовжуйте смажити коржики, поки не закінчиться все тісто.
  7. Сервіруйте кукурудзяні коржики гарячими, з сметаною або будь-яким іншим соусом, який вам подобається.