Рецепт вишневих мафінів з волоськими горіхами та шоколадом
Кухня
Інгредієнти:
- 350 грамів борошна
- 300 грамів цукру
- 200 грамів сметани
- 3 яйця (або 2 великі)
- 150-200 грамів свіжої вишні (можна використовувати заморожену)
- 120 мл рослинної олії
- 100 грамів чорного шоколаду
- 70 грамів волоських горіхів
- 1/2 чайної ложки соди
Рецепт:
- Залишити сметану та яйця на 15 хвилин при кімнатній температурі. Потім змішати в мисці сметану з содою та розмішати.
- Збити сметану міксером, додаючи по одному сирі яйця та збивати на високій швидкості, поки суміш не стане пухкою (близько 4-5 хвилин).
- Поступово додавати цукор тонкою цівкою, не перестаючи збивати, ще кілька хвилин, доки цукор повністю не розчиниться.
- Зменшити швидкість міксера до мінімуму та додати рослинну олію. Просіяне борошно додати до сметанної суміші, перемішати до однорідної консистенції (тісто має бути як густа сметана).
- Розігріти піч до 200 градусів.
- Підготувати формочки для мафінів, змащуючи їх рослинною олією та посипаючи борошном. Якщо використовуєте силіконові формочки, то змащувати їх не потрібно.
- Волоські горіхи очистити від шкарлупи та обжарити на сухій сковорідці. Потім подрібнити їх блендером або качалкою на велику крихту.
- Вишню промити, очистити від кісточок та додати до тіста разом із натертим шоколадом та подрібненими горіхами. Перемішати тісто.
- Наповнити формочки на 3/4 тістом та поставити їх на деко. Випікайте мафіни з вишнею приблизно 25 хвилин до золотистого верху. Вийняти деко з печі та дати кексам охолонути в формочках.
- Сервіруйте вишневі мафіни з чаєм або молоком. Їх можна зберігати в холодильнику протягом декількох днів.