Рецепт вишневих мафінів з волоськими горіхами та шоколадом

Рецепт вишневих мафінів з волоськими горіхами та шоколадом
4.9
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 350 грамів борошна
  • 300 грамів цукру
  • 200 грамів сметани
  • 3 яйця (або 2 великі)
  • 150-200 грамів свіжої вишні (можна використовувати заморожену)
  • 120 мл рослинної олії
  • 100 грамів чорного шоколаду
  • 70 грамів волоських горіхів
  • 1/2 чайної ложки соди

Рецепт:

  1. Залишити сметану та яйця на 15 хвилин при кімнатній температурі. Потім змішати в мисці сметану з содою та розмішати.
  2. Збити сметану міксером, додаючи по одному сирі яйця та збивати на високій швидкості, поки суміш не стане пухкою (близько 4-5 хвилин).
  3. Поступово додавати цукор тонкою цівкою, не перестаючи збивати, ще кілька хвилин, доки цукор повністю не розчиниться.
  4. Зменшити швидкість міксера до мінімуму та додати рослинну олію. Просіяне борошно додати до сметанної суміші, перемішати до однорідної консистенції (тісто має бути як густа сметана).
  5. Розігріти піч до 200 градусів.
  6. Підготувати формочки для мафінів, змащуючи їх рослинною олією та посипаючи борошном. Якщо використовуєте силіконові формочки, то змащувати їх не потрібно.
  7. Волоські горіхи очистити від шкарлупи та обжарити на сухій сковорідці. Потім подрібнити їх блендером або качалкою на велику крихту.
  8. Вишню промити, очистити від кісточок та додати до тіста разом із натертим шоколадом та подрібненими горіхами. Перемішати тісто.
  9. Наповнити формочки на 3/4 тістом та поставити їх на деко. Випікайте мафіни з вишнею приблизно 25 хвилин до золотистого верху. Вийняти деко з печі та дати кексам охолонути в формочках.
  10. Сервіруйте вишневі мафіни з чаєм або молоком. Їх можна зберігати в холодильнику протягом декількох днів.