Кекс з чорницею
Кухня
Інгредієнти:
- 150 г чорниці
- 140 г борошна
- 2 яйця
- 130 г мигдалю
- 125 г вершкового масла
- 125 г цукру
- 2 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. ванільного цукру
Рецепт приготування:
- Очистіть мигдаль від шкірки (ошпарьте окропом та витісніть горішки з шкаралупи пальцями), дайте повністю висохнути на рушнику. Потім розмеліть горіхи за допомогою блендера або кавомолки до стану муки або дуже дрібної крихти.
- Масло (нарізане на шматочки) та яйця заздалегідь вийміть з холодильника, залиште в кімнатній температурі на півгодини. Просійте борошно через сито у окрему миску разом із розпушувачем, додайте мигдальне борошно та розмішайте.
- Чорницю переберіть, складіть в друшляк та добре промийте, дайте воді стекти. Почніть розігрівати духовку до 180С, форму для випічки кексів змастіть вершковим маслом та присипте борошном.
- Потім збийте масло міксером на високій швидкості до пишності. Не перестаючи збивати масло, додайте тонкою цівкою цукор та ванільний цукор, збивайте на високих обертах до повного розчинення цукру.
- Додайте по одному сирі яйця кімнатної температури, збиваючи кожен раз на високій швидкості до повної однорідності. Поступово додайте до отриманої масляної маси суміш з мигдалем, потім всипте чорницю та ще раз перемішайте.
- Переложіть тісто в форму та відправте в розігріту духовку на 45-55 хвилин. Пекти чорничний кекс до золотистої скоринки. Вийміть форму, накрийте легким рушником та залиште на 15-20 хвилин остудитися. Переложіть кекс з черницею на решітку, дайте йому повністю охолонути, а потім обсипте цукровою пудрою.
Кекс з чорницею та мигдальним ароматом - це прекрасний спосіб насолодитися смачним десертом, який легко можна зробити вдома. Чорниця додає свіжості та кислинки, а мигдальне борошно надає кексу ніжності та запашності. Цей рецепт також можна модифікувати, додавши інші фрукти або горішки. Наприклад, замість чорниці можна взяти малину, смородину або горіхи. Експериментуйте та насолоджуйтеся смаком!