Кекс з чорницею

Кекс з чорницею
4.5
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 150 г чорниці
  • 140 г борошна
  • 2 яйця
  • 130 г мигдалю
  • 125 г вершкового масла
  • 125 г цукру
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. ванільного цукру

Рецепт приготування:

  1. Очистіть мигдаль від шкірки (ошпарьте окропом та витісніть горішки з шкаралупи пальцями), дайте повністю висохнути на рушнику. Потім розмеліть горіхи за допомогою блендера або кавомолки до стану муки або дуже дрібної крихти.
  2. Масло (нарізане на шматочки) та яйця заздалегідь вийміть з холодильника, залиште в кімнатній температурі на півгодини. Просійте борошно через сито у окрему миску разом із розпушувачем, додайте мигдальне борошно та розмішайте.
  3. Чорницю переберіть, складіть в друшляк та добре промийте, дайте воді стекти. Почніть розігрівати духовку до 180С, форму для випічки кексів змастіть вершковим маслом та присипте борошном.
  4. Потім збийте масло міксером на високій швидкості до пишності. Не перестаючи збивати масло, додайте тонкою цівкою цукор та ванільний цукор, збивайте на високих обертах до повного розчинення цукру.                                                                                           
  5. Додайте по одному сирі яйця кімнатної температури, збиваючи кожен раз на високій швидкості до повної однорідності. Поступово додайте до отриманої масляної маси суміш з мигдалем, потім всипте чорницю та ще раз перемішайте.                           
  6. Переложіть тісто в форму та відправте в розігріту духовку на 45-55 хвилин. Пекти чорничний кекс до золотистої скоринки. Вийміть форму, накрийте легким рушником та залиште на 15-20 хвилин остудитися. Переложіть кекс з черницею на решітку, дайте йому повністю охолонути, а потім обсипте цукровою пудрою.

Кекс з чорницею та мигдальним ароматом - це прекрасний спосіб насолодитися смачним десертом, який легко можна зробити вдома. Чорниця додає свіжості та кислинки, а мигдальне борошно надає кексу ніжності та запашності. Цей рецепт також можна модифікувати, додавши інші фрукти або горішки. Наприклад, замість чорниці можна взяти малину, смородину або горіхи. Експериментуйте та насолоджуйтеся смаком!