Гарбузовий чізкейк
Кухня
Інгредієнти:
Пісочна основа для гарбузового чізкейку:
- 200 гр пісочного печива
- 150 гр волоських горіхів (очищених)
- 120-130 гр вершкового масла
Гарбузова начинка для чізкейку:
- 350 гр сиру
- 300 гр м'якоті гарбуза
- 120 гр цукру
- 2 яйця
- 2 ст. крохмалю
- 10 гр ванільного цукру
- 1/2-1 ч.л. меленої кориці
- 1/3 ч. л. сухого імбиру
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин в теплі. Волоські горіхи очистити і посікти великими шматочками, обсмажити на сухій сковороді до появи приємного аромату. Подрібнити пісочне печиво з вершковим маслом та горіхами до утворення однорідної маси.
- Форму для випічки, діаметром близько 17 см, змастити зсередини шматочком вершкового масла, викласти в неї пісочну крихту. Поступово розподілити її по всьому дну і сформувати високі борти, відправити форму на півгодини в холодильник.
- М'якоть гарбуза очистити від насіння (за бажанням можна зняти і шкірку) і порізати на середні шматочки. Піч розігріти до 180С і відправити туди деко на 20-25 хвилин. Коли гарбуз стане м'яким - вийняти деко і очистити від шкірки.
- З'єднати гарбуз, що охолонув, з сиром, цукром і ретельно потовкти товкачкою, подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубку до однорідного стану. Вбити до отриманої начинки сирі яйця та розмішати. Додати ванільний цукор, корицю, сухий мелений імбир, крохмаль і перемішати.
- Піч розігріти до 180/200С, у форму з пісочною основою викласти гарбузову начинку та відправити випікатися. Готувати гарбузовий чізкейк близько 50 хвилин до загущення начинки. Через вказаний час вийняти форму і залишити в кімнатній температурі до охолодження. Після цього прибрати форму з пирогом у холодильник.
- Чізкейк із гарбузом повинен настоятися в холодильнику не менше 4 годин. Потім вийняти форму, дістати з неї пиріг і прикрасити на власний смак.