Гарбузовий чізкейк

Гарбузовий чізкейк
3.5
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Пісочна основа для гарбузового чізкейку:

  • 200 гр пісочного печива
  • 150 гр волоських горіхів (очищених)
  • 120-130 гр вершкового масла

Гарбузова начинка для чізкейку:

  • 350 гр сиру
  • 300 гр м'якоті гарбуза
  • 120 гр цукру
  • 2 яйця
  • 2 ст. крохмалю
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1/2-1 ч.л. меленої кориці
  • 1/3 ч. л. сухого імбиру

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин в теплі. Волоські горіхи очистити і посікти великими шматочками, обсмажити на сухій сковороді до появи приємного аромату. Подрібнити пісочне печиво з вершковим маслом та горіхами до утворення однорідної маси.
  2. Форму для випічки, діаметром близько 17 см, змастити зсередини шматочком вершкового масла, викласти в неї пісочну крихту. Поступово розподілити її по всьому дну і сформувати високі борти, відправити форму на півгодини в холодильник.
  3. М'якоть гарбуза очистити від насіння (за бажанням можна зняти і шкірку) і порізати на середні шматочки. Піч розігріти до 180С і відправити туди деко на 20-25 хвилин. Коли гарбуз стане м'яким - вийняти деко і очистити від шкірки.
  4. З'єднати гарбуз, що охолонув, з сиром, цукром і ретельно потовкти товкачкою, подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубку до однорідного стану. Вбити до отриманої начинки сирі яйця та розмішати. Додати ванільний цукор, корицю, сухий мелений імбир, крохмаль і перемішати.
  5. Піч розігріти до 180/200С, у форму з пісочною основою викласти гарбузову начинку та відправити випікатися. Готувати гарбузовий чізкейк близько 50 хвилин до загущення начинки. Через вказаний час вийняти форму і залишити в кімнатній температурі до охолодження. Після цього прибрати форму з пирогом у холодильник.
  6. Чізкейк із гарбузом повинен настоятися в холодильнику не менше 4 годин. Потім вийняти форму, дістати з неї пиріг і прикрасити на власний смак.