Пиріг з шовковицею

Пиріг з шовковицею
4.9
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400-500 гр шовковиці
  • 250-300 гр борошна
  • 250 мл кефіру (можна замінити кислим молоком або простоквашею)
  • 200 гр цукру
  • 2 яйця
  • пів-лимона (тільки цедра)
  • 1 ч.л. розпушувача
  • ванілін - на кінчику ножа

Рецепт приготування:

  1. Шовковицю скласти в друшляк, добре промити і дати стекті воді. Яйця дістати з холодильника і залишити на 15 хвилин при кімнатній температурі. Зняти з лимона тонкий шар цедри, натерти її на дрібній тертці і залишити в стороні.
  2. Борошно просіяти через сито разом з ваніліном та розпушувачем в одну миску, ретельно перемішати.
  3. Духовку розігріти до 180°C, форму для випічки змастити вершковим маслом та присипати борошном.
  4. Вбити яйця в миску та почати збивати міксером до злегка світлішого кольору на високій швидкості. Поступово додати цукор та збивати ще 3-5 хвилин до його повного розчинення.
  5. Не перестаючи збивати, налити тонким струмочком кефір, ретельно змішати до однорідної консистенції. Знизити швидкість міксера до мінімальної та додати борошневу суміш, збивати до однорідности.
  6. Додати до кефірного тіста терту цедру та перемішати. Додати просіяне борошно з ваніліном та розпушувачем, ретельно перемішати до однорідної консистенції.
  7. Перелити половину тіста в підготовлену форму для випічки, рівномірно розподілити по дну та викласти начинку з шовковиці, ледве присипавши її цукром. Покрити ягоди залишком тіста та відправити в попередньо розігріту до 180°C духовку на 30-35 хвилин.
  8. Готовий пиріг з шовковицею дістати з духовки, накрити легким рушником та залишити остигати як мінімум на 15 хвилин. Зняти рушник, викласти пиріг на блюдо та прикрасити за своїм смаком.

Цей десерт ідеально підійде до чаю або кави, а також може стати чудовим доповненням до сімейного обіду або святкового застілля. Шовковиця - це багате джерело вітамінів та мінералів, які корисні для здоров'я, а тісто на кефірі виявляється легким та ніжним, тому такий пиріг буде дуже смачним та корисним одночасно.

Також ви можете експериментувати з начинкою для пирога та замінювати шовковицю на інші ягоди або фрукти, такі як яблука, полуницю, вишню або абрикоси. Не бійтеся пробувати щось нове та створюйте свої унікальні рецепти!