Кекс з ананасами

Кекс з ананасами
3.4
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 гр борошна
  • 200 гр консервованих ананасів
  • 3 яйця
  • 120-130 гр цукру
  • 100 гр вершкового масла
  • 60 мл ананасового сиропу
  • 40 гр кокосової стружки
  • 1 ч.л. розпушувача

Рецепт:

  1. Нагрійте піч до 180°C. Підготуйте форму для кексу.
  2. Залиште масло на 15 хвилин у теплому місці, щоб воно стало м'яким, або розтопіть його на водяній бані.
  3. Яйця також залиште на 15 хвилин у кімнатній температурі. Потім почніть збивати масло з цукром міксером, додаючи цукор тонкою цівкою.
  4. Збивайте масло з цукром на високій швидкості до утворення однорідної кремової маси. Потім додайте по одному яйцю, ретельно збиваючи після кожного разу.
  5. Збивайте яєчно-масляну масу до утворення повністю однорідної пишної маси.
  6. Додайте до яєчно-масляної маси ананасовий сироп, кокосову стружку, а потім суху мучну суміш з борошном і розпушувачем.
  7. Вилийте тісто в підготовлену форму. Обсушені консервовані ананаси порізати невеликими шматочками і розмістити поверх тіста.
  8. В піч на 30-35 хвилин, або до того часу, поки кекс не стане золотистим.
  9. Вийміть форму з духовки і залиште кекс на 15 хвилин в формі, поки він охолоджується. Потім перенесіть його на решітку і дайте охолонути ще кілька хвилин.
  10. Кекс з ананасами можна подавати гарячим або охолодженим. Подавайте його з чаєм, кавою або вживайте самостійно як солодкий десерт.

Цей рецепт ідеально підходить для тих, хто любить експериментувати зі смаками. Кокосова стружка додає кексу чудовий аромат, а консервований ананас робить його справжньо тропічним. Крім того, цей десерт буде чудовим додатком до будь-якої вечірки або святкового заходу.