Чізкейк "Нью-йорк"

Чізкейк "Нью-йорк"
4.7
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Пісочна основа для чізкейку:

  • 200 г печива
  • 100 г вершкового масла

Начинка для чізкейку:

  • 750 г вершкового сиру (Філадельфія, Альметте)
  • 3 яйця
  • 200 г цукрової пудри або меленого цукру (можна подрібнити в кавомолці)
  • 180 мл вершків 30-35%
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 ч.л. тертої лимонної цедри

Рецепт приготування:

  1. Печиво подрібнити за допомогою блендера або покласти в пакет і розкатати качалкою в крихти. Розтоплене вершкове масло залишити охолодитись до кімнатної або трохи вище кімнатної температури.
  2. Підмішати до печива розтоплене масло і замісити руками розсипчасту масу. Викласти основу на дно розбірної круглої форми для випікання, за бажанням можна утворити обідки (це не обов'язково). Відправити основу для чизкейка "Нью-йорк" в духовку, попередньо розігріту до 180°C, на 10-12 хвилин. Після цього витягти форму з духовки, охолодити і обгорнути низ форми 2-3 шарами фольги, щоб вода з водяної бані не потрапила всередину форми.
  3. Усі інгредієнти для крему чизкейка (сир, яйця, вершки) заздалегідь дістати з холодильнику, щоб вони набрали кімнатної температури. З'єднати вершковий сир з цукровою пудрою або подрібненим цукром, ванільним цукром і перемішати віночком або ложкою до його розчинення.
  4. По одному додавати сирі яйця, вливати тонким струмком вершки, всипати терту цедру лимона і обережно перемішати віночком до повної однорідності. Збивати міксером або швидко мішати віночком сирну начинку для чизкейку не рекомендується, оскільки це наповніть масу повітрям і спричинить появу тріщин на поверхні пирога.
  5. Перелити крем-чиз на пісочну основу, що остигла, поставити форму на дно глибокого дека або широкої форми для запікання і заповнити деко/нижню форму окропом так, щоб вода доходила до половини форми з чізкейком. Випікати чізкейк "Нью-йорк" протягом години-півтори при 160°C. Готовий чізкейк застигне по краях, а всередині залишиться дуже ніжним (середина начинки буде тремтіти при постукуванні по обідку форми).
  6. Після завершення випікання трохи відкрити дверцята духовки, вимкнути вогонь і залишити пиріг охолоджуватися на годину в духовці. Після цього витягнути форму з духовки, дати остаточно охолонути, огорнути її харчовою плівкою і вбрати на ніч в холодильник.
  7. На ранок витягнути форму з холодильнику, зняти плівку, пройтися ножем вздовж обідків форми і зняти знімне кільце форми. Обережно перенести чизкейк "Нью-йорк" на тарілку, прикрасити на свій смак і подавати до столу. Смачного!

Додатково:

Спробуйте прикрасити чізкейк фруктами, ягодами, шоколадом або вершковим кремом для найкращого смакового досвіду. Цей чізкейк стане чудовим додатком до будь-якого святкового столу і порадує всіх любителів випічки.