Полуничне конфі

Полуничне конфі
3.7
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 г полуниці
  • 60 г цукру (за смаком)
  • 12 г кукурудзяного крохмалю (або пектину)
  • 7 г листового желатину (або 10 г порошкового)
  • 1 ч. л. лимонного соку

Рецепт приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти для полуничного конфі. Полуницю промийте та очистіть від хвостиків або використовуйте заморожені ягоди.
  2. Листовий желатин залийте льодяною водою (порошковий розведіть у 70 мл холодної води) та залиште на 15 хвилин. Після набухання порошковий желатин потрібно поставити на водяну баню і підігрівати, постійно помішуючи, до повного розчинення сухого залишку. До кипіння желатин не доводьте, інакше він втратить свої желируючі властивості.
  3. Полуницю подрібніть у блендері до стану пюре. Перелийте приблизно 100-120 г пюре в каструлю і поставте на слабкий вогонь. Нагрійте 100 г полуничного пюре до 40-45°C, тонким струмочком всипте суміш пектину з цукром, безперервно перемішуючи віночком. Після закипання варіть полуничний конфі ще півхвилини-хвилину, постійно помішуючи віночком, дістаючи до дна. Потім влийте лимонний сік, перемішайте і зніміть каструлю з плити.
  4. За потреби повторно подрібніть масу блендером, щоб позбавитися від грудочок.
  5. Додайте листовий желатин (попередньо віджатий руками від води) або розчинений на водяній бані порошковий желатин, перемішайте до повного розчинення желатину в ягідній масі.
  6. Додайте полуничне пюре , що залишилось (приблизно 150 г), та перемішайте все, або збийте блендером.
  7. Розлийте конфі по малих силіконових формочках для цукерок, добре затягніть верх харчовою плівкою, щоб крем не контактував з повітрям.
  8. Також можна перелити ягідне пюре на лист, вкритий харчовою плівкою. Верх також потрібно добре закрити плівкою, щоб ця плівка щільно прилягала до поверхні крему.
  9. Поставте полуничне конфі принаймні на 3-4 години в морозильник. Після цього можна виймати конфі з формочок або нарізати його на плиті кружечками потрібного діаметру та використовувати за рецептом для приготування мус-тортів.

З цим полуничним конфі ви зможете порадувати себе і ваших гостей неймовірним смаком і ароматом свіжої полуниці. Спробуйте додати його до десертів або з'їсти просто так - він завжди буде смачним!