Полуничне конфі
Кухня
Інгредієнти:
- 250 г полуниці
- 60 г цукру (за смаком)
- 12 г кукурудзяного крохмалю (або пектину)
- 7 г листового желатину (або 10 г порошкового)
- 1 ч. л. лимонного соку
Рецепт приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти для полуничного конфі. Полуницю промийте та очистіть від хвостиків або використовуйте заморожені ягоди.
- Листовий желатин залийте льодяною водою (порошковий розведіть у 70 мл холодної води) та залиште на 15 хвилин. Після набухання порошковий желатин потрібно поставити на водяну баню і підігрівати, постійно помішуючи, до повного розчинення сухого залишку. До кипіння желатин не доводьте, інакше він втратить свої желируючі властивості.
- Полуницю подрібніть у блендері до стану пюре. Перелийте приблизно 100-120 г пюре в каструлю і поставте на слабкий вогонь. Нагрійте 100 г полуничного пюре до 40-45°C, тонким струмочком всипте суміш пектину з цукром, безперервно перемішуючи віночком. Після закипання варіть полуничний конфі ще півхвилини-хвилину, постійно помішуючи віночком, дістаючи до дна. Потім влийте лимонний сік, перемішайте і зніміть каструлю з плити.
- За потреби повторно подрібніть масу блендером, щоб позбавитися від грудочок.
- Додайте листовий желатин (попередньо віджатий руками від води) або розчинений на водяній бані порошковий желатин, перемішайте до повного розчинення желатину в ягідній масі.
- Додайте полуничне пюре , що залишилось (приблизно 150 г), та перемішайте все, або збийте блендером.
- Розлийте конфі по малих силіконових формочках для цукерок, добре затягніть верх харчовою плівкою, щоб крем не контактував з повітрям.
- Також можна перелити ягідне пюре на лист, вкритий харчовою плівкою. Верх також потрібно добре закрити плівкою, щоб ця плівка щільно прилягала до поверхні крему.
- Поставте полуничне конфі принаймні на 3-4 години в морозильник. Після цього можна виймати конфі з формочок або нарізати його на плиті кружечками потрібного діаметру та використовувати за рецептом для приготування мус-тортів.
З цим полуничним конфі ви зможете порадувати себе і ваших гостей неймовірним смаком і ароматом свіжої полуниці. Спробуйте додати його до десертів або з'їсти просто так - він завжди буде смачним!