Розсипчасте печиво

Розсипчасте печиво
4.3
(13)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500-550 гр борошна
  • 250 гр вершкового масла або маргарину
  • 150 гр цукрової пудри
  • 60-70 мл рослинної олії
  • 4 ст.л. крохмалю
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло або маргарину вийняти з холодильника і залишити в теплі на 15 хвилин. Тим часом просіяти борошно через сито. Підтале вершкове масло з'єднати в мисці з цукровою пудрою і збити міксером до утворення пишної кремової консистенції.
  2. Не перестаючи збивати масляну суміш, влити олію і збивати до повної однорідності. По ложці ввести крохмаль і перемішати. Підмішати просіяне борошно і вимісити м'яке тісто для розсипчастого печива.
  3. Духовку розігріти до 140/160С, деко застелити пергаментним папером. Розділити тісто на 3 рівні частини, з кожної скачати "ковбаску" близько 3 см завтовшки. Нарізати кожен джгут тіста невеликими шматочками 1,5-2 см завтовшки і викласти на деко, відправити його в розігріту духову шафу.
  4. Готувати розсипчасте печиво приблизно 50 хвилин. Вийняти деко й одразу ж просіяти зверху решту цукрової пудри, що залишилася. Залишити розсипчасте печиво до повного охолодження на 15-20 хвилин. Подавати застиглим до чаю, кави або з молоком. Приємного чаювання!

Печиво - це не лише смачна випічка, а й символ затишку та тепла. Ароматна аура, що поширюється під час його приготування, надихає нас і створює атмосферу домашнього затишку. Печиво завжди можна приготувати разом із сім'єю чи друзями, це створює чудову нагоду для спілкування та створення приємних спогадів.