Розсипчасте печиво
Кухня
Інгредієнти:
- 500-550 гр борошна
- 250 гр вершкового масла або маргарину
- 150 гр цукрової пудри
- 60-70 мл рослинної олії
- 4 ст.л. крохмалю
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло або маргарину вийняти з холодильника і залишити в теплі на 15 хвилин. Тим часом просіяти борошно через сито. Підтале вершкове масло з'єднати в мисці з цукровою пудрою і збити міксером до утворення пишної кремової консистенції.
- Не перестаючи збивати масляну суміш, влити олію і збивати до повної однорідності. По ложці ввести крохмаль і перемішати. Підмішати просіяне борошно і вимісити м'яке тісто для розсипчастого печива.
- Духовку розігріти до 140/160С, деко застелити пергаментним папером. Розділити тісто на 3 рівні частини, з кожної скачати "ковбаску" близько 3 см завтовшки. Нарізати кожен джгут тіста невеликими шматочками 1,5-2 см завтовшки і викласти на деко, відправити його в розігріту духову шафу.
- Готувати розсипчасте печиво приблизно 50 хвилин. Вийняти деко й одразу ж просіяти зверху решту цукрової пудри, що залишилася. Залишити розсипчасте печиво до повного охолодження на 15-20 хвилин. Подавати застиглим до чаю, кави або з молоком. Приємного чаювання!
Печиво - це не лише смачна випічка, а й символ затишку та тепла. Ароматна аура, що поширюється під час його приготування, надихає нас і створює атмосферу домашнього затишку. Печиво завжди можна приготувати разом із сім'єю чи друзями, це створює чудову нагоду для спілкування та створення приємних спогадів.