Морквяна запіканка у мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг моркви
- 2 яйця
- 3-4 ст.л. молока (за потреби)
- 2 ст.л. манки (з гіркою)
- 2 ст.л. цукру
- 1/3 ч.л. соди
Рецепт приготування страви:
- Моркву очистити і натерти на дрібній тертці в миску. Вбити до тертої моркви яйця, додати цукор і ретельно розтерти виделкою. Потім просіяти манку з содою через сито і перемішати масу до однорідної консистенції.
- Якщо маса занадто суха - потрібно додати кілька столових ложок молока і перемішати. За необхідності влити ще 1-2 ст.л. молока до морквяної маси і перемішати.
- Чашу мультиварки змастити шматочком вершкового масла, трохи присипати манкою і викласти морквяну масу. Розрівняти поверхню запіканки і встановити режим Випічка.
- Морквяна запіканка в мультиварці готується близько години. Через зазначений час відкрити кришку мультиварки, перекласти запіканку на тарілку і залишити застигати на кілька хвилин. Прикрасити запіканку на свій смак, нарізати порційними шматочками і подавати. Приємного чаювання!
Морква є багатим джерелом бета-каротину, який перетворюється в організмі на вітамін А. Вітамін А необхідний для зору, зміцнення імунітету та здоров'я шкіри. Тому ця морквяна запіканка не лише смачна, а й корисна для вашого організму!