Булочки з ковбасою

Булочки з ковбасою
5.0
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 320 гр борошна
  • 250-300 гр ковбаси (вареної) або шинки
  • 150 мл молока
  • 1 яйце
  • 30 гр вершкового масла
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. сухих дріжджів
  • 1 ч.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Молоко підігріти до теплої температури (близько 40С), розчинити в ньому сіль, цукор і дріжджі. Залишити суміш на 15 хвилин у теплі. Вершкове масло залишити на 15 хвилин у теплі, щоб воно стало м'яким.
  2. Яйце вбити в невелику ємність і збити виделкою до однорідності. Борошно просіяти через сито. До дріжджової рідини, що піднялася, додати вершкове масло, половину збитого яйця і розмішати до повної однорідності. Яєчну суміш, що залишилася, відправити поки що в холодильник.
  3. Перелити масу в миску, поступово підмішати просіяне борошно і вимішати до однорідної консистенції. Вимісити тісто руками і накрити легким рушником. Залишити дріжджове тісто для булочок із ковбасою на 1-1,5 години в теплому місці. Ковбасу нарізати круглими скибочками (12 тонких шматочків).
  4. Розділити тісто, що підійшло, на 18 рівних частин і скачати з них кульки. Накрити кульки харчовою плівкою і залишити на 10 хвилин у теплі. Через зазначений час розкатати одну кульку в коло, діаметром трохи більшим за коло ковбаси.
  5. Покласти на коло тіста скибочку ковбаси, розкатати другу кульку тіста і покласти її на ковбасу. Знову накрити ковбасою. Розкатати третій шматочок тіста, покласти його на ковбасу.
  6. За допомогою гострого ножа зробити розрізи зигзагом, не доходячи до краю кола (як на фото). Внахлест класти по черзі один бік на інший (фото внизу). Деко змастити 1-2 ч. л. рослинної олії і викласти на нього булочки з ковбасою.
  7. Накрити їх харчовою плівкою і залишити на півгодини в теплому місці. За цей час булочки з ковбасою мають збільшитися приблизно вдвічі. Духовку розігріти до 200С.
  8. половину збитого яйця з'єднати з 2 ст.л. молока і розмішати виделкою. Змастити поверхню булок яєчною сумішшю і відправити деко в розігріту духову шафу.
  9. Випікати булочки з ковбасою до рум'яності близько 15 хвилин. Вийняти деко і накрити легким рушником. Перекласти готові дріжджові булочки на решітку і дати їм кілька хвилин охолонути. Булки з ковбасою смачні і в теплому, і в охолодженому вигляді. Смачного!

Булочки з ковбасою є популярною закускою в багатьох країнах. Україна відома своєю різноманітністю ковбас і смачних хлібних виробів, що робить цю страву особливо популярною серед гурманів. Вона ідеально підходить для перекусу в дорозі, на пікніку або просто вдома, коли хочеться чогось ситного і смачного.