Булочки з ковбасою
Кухня
Інгредієнти:
- 320 гр борошна
- 250-300 гр ковбаси (вареної) або шинки
- 150 мл молока
- 1 яйце
- 30 гр вершкового масла
- 1 ст.л. цукру
- 1 ч.л. сухих дріжджів
- 1 ч.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Молоко підігріти до теплої температури (близько 40С), розчинити в ньому сіль, цукор і дріжджі. Залишити суміш на 15 хвилин у теплі. Вершкове масло залишити на 15 хвилин у теплі, щоб воно стало м'яким.
- Яйце вбити в невелику ємність і збити виделкою до однорідності. Борошно просіяти через сито. До дріжджової рідини, що піднялася, додати вершкове масло, половину збитого яйця і розмішати до повної однорідності. Яєчну суміш, що залишилася, відправити поки що в холодильник.
- Перелити масу в миску, поступово підмішати просіяне борошно і вимішати до однорідної консистенції. Вимісити тісто руками і накрити легким рушником. Залишити дріжджове тісто для булочок із ковбасою на 1-1,5 години в теплому місці. Ковбасу нарізати круглими скибочками (12 тонких шматочків).
- Розділити тісто, що підійшло, на 18 рівних частин і скачати з них кульки. Накрити кульки харчовою плівкою і залишити на 10 хвилин у теплі. Через зазначений час розкатати одну кульку в коло, діаметром трохи більшим за коло ковбаси.
- Покласти на коло тіста скибочку ковбаси, розкатати другу кульку тіста і покласти її на ковбасу. Знову накрити ковбасою. Розкатати третій шматочок тіста, покласти його на ковбасу.
- За допомогою гострого ножа зробити розрізи зигзагом, не доходячи до краю кола (як на фото). Внахлест класти по черзі один бік на інший (фото внизу). Деко змастити 1-2 ч. л. рослинної олії і викласти на нього булочки з ковбасою.
- Накрити їх харчовою плівкою і залишити на півгодини в теплому місці. За цей час булочки з ковбасою мають збільшитися приблизно вдвічі. Духовку розігріти до 200С.
- половину збитого яйця з'єднати з 2 ст.л. молока і розмішати виделкою. Змастити поверхню булок яєчною сумішшю і відправити деко в розігріту духову шафу.
- Випікати булочки з ковбасою до рум'яності близько 15 хвилин. Вийняти деко і накрити легким рушником. Перекласти готові дріжджові булочки на решітку і дати їм кілька хвилин охолонути. Булки з ковбасою смачні і в теплому, і в охолодженому вигляді. Смачного!
Булочки з ковбасою є популярною закускою в багатьох країнах. Україна відома своєю різноманітністю ковбас і смачних хлібних виробів, що робить цю страву особливо популярною серед гурманів. Вона ідеально підходить для перекусу в дорозі, на пікніку або просто вдома, коли хочеться чогось ситного і смачного.