Сметанний торт із вишнею - справжня смакота
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для сметанного торта з вишнею:
- 5 яєць
- 300 гр борошна
- 300 гр цукру
- 220 гр сметани будь-якої жирності
- 100 гр вершкового масла
- 2 ст.л. какао-порошку
- 2 ч.л. соди (гашеної оцтом)
Сметанний крем із вишнею для торта:
- 0,5 кг вишні (без кісточки)
- 0,5 кг сметани від 30%
- 200 гр цукру
- + 100 гр волоських горіхів і 70 гр шоколаду
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло порізати на шматочки і скласти в невелику миску, поставити на водяну баню. Нагрівати масло на невеликому вогні, помішуючи, до майже повного розчинення. Зняти миску з водяної бані й залишити остигати.
- Яйця вбити в миску і почати збивати міксером. Поступово всипати тонкою цівкою цукор і збивати на високій швидкості протягом 5 хвилин. Має вийти пишна кремова маса. Духовку розігріти до 180/200С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла або застелити пергаментним папером.
- В окремій мисці з'єднати сметану й олію, що охолола, розмішати вінчиком до однорідності. Соду погасити оцтом і підмішати до сметанної маси. Борошно просіяти через сито.
- Збиваючи яєчний крем міксером, влити до нього сметанну масу і змішувати до однорідної консистенції. Підмішати до отриманої маси просіяне борошно і вимісити однорідне тісто.
- Розділити тісто на дві рівні частини, до однієї з них підмішати какао-порошок і вимішати до рівномірного кольору. До світлого тіста додати кілька ложок борошна і розмішати. Вилити в заздалегідь приготовлену форму шоколадне тісто і відправити його в розігріту духову шафу.
- Випікати шоколадний бісквіт для сметанного торта з вишнею приблизно півгодини до готовності. Через зазначений час вийняти форму і накрити її легким рушником, залишити на 10 хвилин. Зняти рушник, вийняти бісквіт на решітку і залишити остигати.
- Форму знову змастити олією або застелити пергаментним папером, вилити в неї світле тісто і відправити в духовку. Випікати другий бісквіт для вишневого торт зі сметанним кремом до готовності. Потім вийняти форму і також накрити її легким рушником на 20 хвилин.
- Вийняти з форми бісквіт, перекласти його на решітку і дати повністю охолонути. Тим часом перебрати, вимити й очистити вишню від кісточок, скласти в друшляк і залишити стікати від зайвого соку.
- Горіхи очистити, обсмажити на сухій пательні до появи приємного аромату і повністю остудити. Смажені горіхи подрібнити за допомогою качалки або комбайна на дрібні шматочки.
- Остиглі бісквіти розрізати вздовж на дві рівні частини. Сметану (вона має бути жирною і густою) викласти в миску і додати до неї цукор. Збивати сметанний крем до однорідності та повного розчинення цукру на невеликій швидкості.
- Покласти на широку тарілку нижній корж шоколадного бісквіта, змастити його сметанним кремом. Зверху на сметанний крем викласти вишню, що стекла від соку, покрити її кремом. Накрити вишневу начинку світлим нижнім коржем.
- Повторити шари в тому ж порядку: сметанний крем, вишня, крем Накрити все верхнім шоколадним коржем і викласти начинку. Зверху накрити торт світлим верхнім коржем і змастити його сметанним кремом, що залишився. Боки торта також змастити кремом і обсипати подрібненими волоськими горіхами.
- Сметанний торт із вишнею має настоятися в холодильнику не менше 6 годин для просочення. Через зазначений час поламати на шматочки шоколад і скласти його в невелику ємність, поставити на водяну баню.
- Нагрівати шоколад на водяній бані, помішуючи, до повного розплавлення. Зняти посудину з водяної бані та залишити остигати. Прикрасити поверхню торта розплавленим шоколадом і залишити на 10 хвилин у холодильнику.
- Вийняти сметанний торт із вишнею з холодильника, нарізати порційними шматочками і подавати до столу як десерт. Приємного чаювання!
Сметанний торт з вишнею - це чудове поєднання ніжного сметанового крему з соковитою вишнею, яка додає торту освіжаючої кислинки. Цей торт стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу або просто солодким задоволенням для вашої сім'ї та друзів. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся чудовими смаками!