Шніцель із яловичини

Кухня
Інгредієнти:
- 2 скибочки яловичої лопатки (по 200-250 г кожен)
- 1 яйце
- 50 г вершкового масла
- 30-50 г борошна
- 30-50 г панірувальних сухарів
- 1 ст.л. молока
- 1 ч.л. рослинної олії
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Підготуйте шматки м'яса яловичини, це може бути вирізка, але ідеально - теляча лопатка. Промийте м'ясо і обсушіть його.
- Покрийте кожен шматок яловичини харчовою плівкою і відбийте молоточком до товщини 3-5 мм. Посоліть і поперчіть обидва шніцеля.
- Обсипте з обох боків борошном.
- У окремій мисці змішайте яйце з молоком, рослинною олією, додайте перець і розмішайте виделкою або віночком до однорідної консистенції.
- Вмочіть кожен шніцель у яєчний кляр і відразу ж обваляйте в панірувальних сухарях (найкраще для цього використовувати тільки що натертий на тертці шматочок хліба).
- В сковороді розігрійте вершкове масло і викладіть відбиті шматочки м'яса в паніровці.
- Смажте яловичий шніцель до золотистої скоринки з обох сторін на середньому (або трохи вищому) вогні.
- Перекладіть м'ясо на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир, потім викладіть на тарілку.
- Яловичий шніцель подається гарячим, із лимонною часточкою. Смачного!
Цей яловичий шніцель стане відмінним варіантом для вечері або особливого обіду. Він має ніжний смак м'яса, хрустке панірування і завжди підніме настрій. Готуйте його з любов'ю і насолоджуйтеся смачними митями!