Шашлик в гранатовому соку
Кухня
Інгредієнти:
- 2 кг свинини (бажано з шийної або тазостегнової частини)
- 650 мл гранатового соку або 3-4 гранати (обов'язково натурального!)
- 5 цибулин
- 2 ст.л. рослинної олії
- 1 ч.л. коріандру
- пів ч.л. хмелі-сунелі
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Свинину промити й обсушити, порізати шматочками близько 3*4 см. Цибулю очистити, порізати тонкими кільцями. М'ясо скласти разом із цибулею в глибоку каструлю і ретельно перемішати.
- Засипати вміст каструлі коріандром, хмелі-сунелі, сіллю і перцем. Для маринаду з'єднати гранатовий сік з рослинною олією і ретельно перемішати. Влити маринад у каструлю і перемішати.
- Зверху поставити широку тарілку догори дном і поставити гніт близько 1 кг, щоб м'ясо повністю перебувало в гранатовому маринаді. Маринувати свинину в гранатовому соку не менше 1 доби, краще - 2.
- За цей час обов'язково вийняти каструлю, зняти гніт і ретельно перемішати. Знову поставити гніт і відправити в холодильник, так зробити 2-4 рази.
- Вийняти каструлю, нанизати шматочки м'яса і цибулі на шампури (за бажанням можна також нанизати будь-які овочі). Встановити шампури з м'ясом над вугіллям, що тліє. Готувати шашлик на вугіллі приблизно 40-50 хвилин, при цьому якомога частіше перевертати його.
- Зняти шампури з мангала, дати охолонути кілька хвилин і подавати гарячими. Шашлик у гранатовому соку ідеально поєднується з гострим кетчупом. Смачного!
Шашлик в гранатовому соку - це чудовий варіант для будь-якого свята або барбекю з друзями та родиною. Гранатовий сік додає не тільки яскравий смак, а й корисні властивості, такі як антиоксиданти, вітаміни та мінерали. Тому, спробуйте цей рецепт та насолоджуйтеся чудовим смаком та користі для здоров'я!