Рецепт соковитого шашлику зі свинини
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг свинини
- 500 гр ріпчастої цибулі
- 500 мл чистої води
- 1 великий помідор (або 1 ч.л. спецій для шашлику з в'яленими томатами)
- 4 ст.л. оцту 9%
- невеликий пучок зеленої цибулі
- невеликий пучок кінзи
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Свинину для шашлику краще використовувати з шийної, тазостегнової або спинної частини. Але при цьому воно має бути не надто жирним. Промити, просушити м'ясо, порізати його шматками близько 3*4 см і скласти в миску. Додати сіль, перець і ретельно перемішати.
- Перед тим, як замаринувати шашлик зі свинини, бажано дати йому просочитися сіллю і перцем. Тим часом приготувати інші продукти. Цибулю очистити й порізати тонкими кільцями. Усю зелень промити та подрібнити. Оцет розчинити у воді.
- Скласти м'ясо з цибулею шарами в глибоку каструлю, останнім шаром викласти цибулю. Залити вміст каструлі оцтовим розчином і накрити її кришкою. Якщо свинина не повністю покрита маринадом, поставити зверху гніт.
- Залишити свинину в маринаді мінімум на 6 годин, краще залишити її на добу. Потім вийняти каструлю і нанизати її вміст на шампури, чергуючи з цибулею.
- Готувати шашлик зі свинини на тліючому вугіллі близько 30-40 хвилин. При цьому якомога частіше перевертати шампури, щоб м'ясо приготувалося більш рівномірно й утворилася гарна скоринка.
- Зняти шампури з мангала і дати їм охолонути кілька хвилин. Свинину можна зняти на тарілки, а можна подавати прямо на шампурах. Подавати шашлик зі свинини гарячим, особливо смачно з кетчупом. Смачного!
Цей рецепт шашлику зі свинини - чудовий варіант для вечірньої вечері з сім'єю або друзями. Маринад з оцту та зелені робить м'ясо неймовірно ніжним і соковитим. Додайте до свого столу соковитий шашлик зі свинини та насолоджуйтеся смаком чудової страви!