Рецепт: Шашлик зі свинини в духовці

Рецепт: Шашлик зі свинини в духовці
3.4
(11)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти: 

  • 1 кг свинини (бажано шийна частина)
  • 3-4 помідори (або 500 гр консервованого помідорного пюре)
  • 2 цибулини
  • приправа або спеції для шашлику за смаком
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Свинину промити, обсушити і порізати середніми кубиками зі стороною близько 4 см. Скласти подрібнене м'ясо в миску, додати приправу, сіль, перець за смаком і ретельно перемішати. Перед тим, як замаринувати свинину, залишити її просочитися сіллю зі спеціями.
  2. У каструлі закип'ятити воду, на помідорах зробити хрестоподібні надрізи. Покласти надрізані помідори в каструлю з киплячою водою і варити їх 1-2 хвилини. Вийняти їх із каструлі та покласти в ємність із холодною водою для охолодження.
  3. Цибулю очистити й порізати тонкими півкільцями. Очистити помідори від шкірки і скласти в окрему миску. Розім'яти м'якоть виделкою до пюреподібного стану. Додати помідорну масу разом із цибулею в миску з м'ясом і ретельно перемішати.
  4. Залишити свинину маринуватися мінімум на 1 годину. Шашлик зі свинини буде набагато смачнішим, якщо дати йому промаринуватися в холодильнику близько 6 годин.
  5. Через зазначений час розігріти духовку до 200С, приготувати рукав для запікання. Нанизати шматки м'яса і цибулі на дерев'яні шпажки (або спеціальні шампури для приготування шашлику в домашніх умовах) і скласти шампури в рукав для запікання так, щоб вони не лягали один на одного.
  6. Запікати шашлик зі свинини в духовці близько 30-35 хвилин. Потім вийняти страву, розрізати рукав для запікання і змастити поверхню м'яса маринадом, який стік униз. Запікати шашлик ще 5-10 хвилин без рукава за тієї ж температури.
  7. Вийняти страву і залишити на кілька хвилин остигати. Зняти шашлик зі свинини з шампура на тарілку і подавати гарячим. Смачного! 

Нагадаємо, що перед маринуванням м’ясо потрібно добре промити та обсушити, щоб уникнути зараження бактеріями. Також, не забувайте про правила безпеки при приготуванні страв у духовці, зокрема, про температуру та час запікання.