Рецепт: шашлик з курки в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 1 куряча грудка, вагою близько 600-700 гр
- 2 цибулини
- 100 мл рослинної олії (бажано оливкової)
- 2-3 зубчики часнику
- 2-3 ст.л. молока
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Спочатку приготувати маринад для курки. Цибулю очистити і розрізати на 2-3 частини, подрібнити їх у блендері або натерти на тертці. Часник розчавити в часникодавці, додати до цибулі. Влити олію, молоко, додати сіль, перець і ретельно перемішати до однорідного кольору.
- Курячу грудку промити, обсушити, відокремити філе від кісток і шкіри. Нарізати куряче філе смужками або середніми кубиками, нанизати на шампури (або спеціальні шпажки для приготування шашлику в домашніх умовах).
- Рівномірно змастити шматочки курки маринадом і скласти шампури в миску. Маринувати курку приблизно 40 хвилин. Потім увімкнути духовку і розігріти її до 170С. Покласти шампури на деко або тарілку так, щоб вони не стикалися один з одним, і обернути тарілку рукавом для запікання.
- Готувати шашлик із курки в рукаві для запікання близько 10-12 хвилин. Потім вийняти страву, зняти рукав і закріпити шампури над глибоким листом або формою для запікання (просто покласти шампури з куркою зверху на тарілку, щоб кінці шпажок лягали на боки форми).
- При цьому деко/форма обов'язково мають бути чорного кольору. Куряче м'ясо не повинно стикатися одне з одним. Встановити режим Гриль і поставити форму на верхній ярус.
- Готувати шашлик із курки в духовці ще 15 хвилин. При цьому обов'язково як мінімум один раз перевернути м'ясо іншим боком. Вийняти деко з шашликом і залишити на кілька хвилин остигати.
- Шашлик із курки готовий, подавати його гарячим до столу, особливо смачно з кетчупом. Смачного!
Цей рецепт ідеальний для тих, хто не має можливості готувати шашлик на вулиці на мангалі, але хоче насолоджуватися смачними стравами. Курка виявилася ідеальним вибором для приготування шашлику в духовці, оскільки вона не тільки дуже смачна, але й легко готується.
Крім того, ви можете експериментувати зі складом маринаду, додавати інші спеції, щоб зробити шашлик ще більш смачним. Наприклад, можна додати перець чилі, паприку або інші любі спеції.