Рецепт: шашлик з курки в духовці

Рецепт: шашлик з курки в духовці
5.0
(15)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка, вагою близько 600-700 гр
  • 2 цибулини
  • 100 мл рослинної олії (бажано оливкової)
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2-3 ст.л. молока
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Спочатку приготувати маринад для курки. Цибулю очистити і розрізати на 2-3 частини, подрібнити їх у блендері або натерти на тертці. Часник розчавити в часникодавці, додати до цибулі. Влити олію, молоко, додати сіль, перець і ретельно перемішати до однорідного кольору.
  2. Курячу грудку промити, обсушити, відокремити філе від кісток і шкіри. Нарізати куряче філе смужками або середніми кубиками, нанизати на шампури (або спеціальні шпажки для приготування шашлику в домашніх умовах).
  3. Рівномірно змастити шматочки курки маринадом і скласти шампури в миску. Маринувати курку приблизно 40 хвилин. Потім увімкнути духовку і розігріти її до 170С. Покласти шампури на деко або тарілку так, щоб вони не стикалися один з одним, і обернути тарілку рукавом для запікання.
  4. Готувати шашлик із курки в рукаві для запікання близько 10-12 хвилин. Потім вийняти страву, зняти рукав і закріпити шампури над глибоким листом або формою для запікання (просто покласти шампури з куркою зверху на тарілку, щоб кінці шпажок лягали на боки форми).
  5. При цьому деко/форма обов'язково мають бути чорного кольору. Куряче м'ясо не повинно стикатися одне з одним. Встановити режим Гриль і поставити форму на верхній ярус.
  6. Готувати шашлик із курки в духовці ще 15 хвилин. При цьому обов'язково як мінімум один раз перевернути м'ясо іншим боком. Вийняти деко з шашликом і залишити на кілька хвилин остигати.
  7. Шашлик із курки готовий, подавати його гарячим до столу, особливо смачно з кетчупом. Смачного! 

Цей рецепт ідеальний для тих, хто не має можливості готувати шашлик на вулиці на мангалі, але хоче насолоджуватися смачними стравами. Курка виявилася ідеальним вибором для приготування шашлику в духовці, оскільки вона не тільки дуже смачна, але й легко готується.

Крім того, ви можете експериментувати зі складом маринаду, додавати інші спеції, щоб зробити шашлик ще більш смачним. Наприклад, можна додати перець чилі, паприку або інші любі спеції.