Шашлик у майонезі
Кухня
Інгредієнти:
- 2 кг свинини
- 3 цибулини
- 200 гр майонезу
- 200 гр кетчупу
- близько 50 гр приправи для шашлику
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- М'ясо свинини промити й обсушити, порізати середніми шматками та скласти в миску. Цибулю очистити та порізати тонкими півкільцями, додати до м'яса. Із майонезу приготувати маринад для шашлику.
- У невелику ємність викласти кетчуп, додати майонез, сіль, перець і приправу для шашлику. Ретельно розмішати виделкою до однорідного кольору. Додати отриману суміш у миску з м'ясом і гарненько перемішати.
- Залишити свинину в майонезному маринаді на 6-8 годин у холодильнику. Потім вийняти миску з холодильника, нанизати м'ясо на шампури. Встановити м'ясо над тліючим вугіллям.
- Готувати шашлик у майонезі на мангалі близько 40 хвилин. При цьому обов'язково якомога частіше повертати свинину різними боками, щоб вийшла рівномірна скоринка.
- Зняти шампури з мангала і перекласти шматочки м'яса на тарілку (не обов'язково). Подавати шашлик зі свинини гарячим. Смачного!
Окрім свинини, можна експериментувати з іншими видами м'яса, такими як баранина, курка або яловичина, щоб отримати різноманітні смакові поєднання. Також можна додавати овочі на шампури разом з м'ясом, наприклад, перці, цибулю, томати або гриби, щоб збагатити смак шашлику.