Рецепт смачного шашлику з баранини

Рецепт смачного шашлику з баранини
4.1
(10)
Метод: На грилі
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 кг баранини
  • 1,5 кг фіолетової цибулі
  • 0,5 л тана (можна замінити кефіром)
  • невеликий пучок кінзи
  • 1 ст.л. кмину
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. М'ясо баранини промити, обсушити і порізати середніми шматками. Цибулю очистити і порізати тонкими півкільцями або кільцями. Кінзу промити та подрібнити. На дно миски (бажано пластикової) викласти подрібнену кінзу.
  2. Потім шарами скласти баранину, цибулю, кожен шар посолити і поперчити. Останній шар посипати кмином і залити все таном або кефіром. Залишити баранину в маринаді на 4 години (краще на 6).
  3. Нанизати шматки м'яса на шампура, за бажанням можна чергувати з цибулею. Готувати шашлик із баранини на тліючому вугіллі близько години. При цьому важливо якомога частіше повертати м'ясо різними сторонами.
  4. Зняти шампура з мангала і залишити на кілька хвилин остигати. Потім зняти шматочки баранини на тарілки (не обов'язково) і подавати шашлик гарячим. Смачного!