Пісний салат із грибами

Пісний салат із грибами
3.9
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованої квасолі (близько 400 г)
  • 250-300 г свіжих грибів (бажано шампіньйони)
  • 1 цибулина
  • невеликий пучок шпинату
  • 1 ст. ложка бальзамічного оцту
  • 1 зубчик часнику
  • 0,5 ч.л. сушеного чебрецю
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистіть і наріжте цибулю тонкими напівкільцями.
  2. Часник очистіть і наріжте якомога дрібніше ножем.
  3. Гриби складіть у друшляк, добре промийте, дайте стекти воді і поріжте гриби великими кубиками або тонкими пластинками.
  4. Фасоль відкрийте і викладить на друшляк.
  5. На сковороді розігрійте пару ложок рослинної олії і викладіть часник і цибулю, смажте їх приблизно 3-4 хвилини на слабкому вогні, помішуючи. Додайте гриби і смажте на середньому вогні до появи великої кількості рідини. Після цього дайте рідині википіти (це займе близько 10 хвилин), підсоліть та поперчіть гриби за смаком і смажте їх ще 2-3 хвилини на середньому вогні, помішуючи лопаткою. Додайте квасолю, посипте спеціями та травами за смаком, готуйте ще 1 хвилину на середньому вогні.
  6. Шпинат промийте та нарвіть руками (або наріжте). Викладіть подрібнені листки шпинату на плоску тарілку або порційні тарілки.
  7. Зверху на тарілки викладіть суміш грибів з квасолею. Подавайте салат до столу теплим. Смачного!

Додаткова інформація:

Цей салат "Грибна феєрія" - ідеальний вибір для тих, хто прагне урізноманітнити свій пісний раціон або приховати гриби в їжу для найменших сімейних членів. Гриби та квасоля забезпечать вас білком, а шпинат додасть поживних речовин і свіжості. Додайте цей смачний салат до вашого щоденного меню!