Салат "Марокко"
Кухня
Інгредієнти:
- 2 апельсина
- 300 г копченої курки
- 4 яйця
- 150 г шинки
- 150 г сиру (за бажанням)
- 120 г класичного йогурту без добавок
- 2 огірки
- 2 ст.л. оливкової олії
- 2 ст.л. рубаного мигдалю
- 1 ст.л. гірчиці
- 2 ч.л. прованських трав
- пучок листя салату
- 1 ч.л. лимонного соку
- сіль, перець і цукор за смаком
Рецепт приготування:
- Промийте салат, струсіть від води і наріжте крупними шматками, або порвіть руками.
- Шинку наріжте довільно, прямокутними шматочками.
- Огірки вимийте і наріжте соломкою.
- Яйця залийте холодною водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Після закипання зменшіть вогонь і варіть приблизно 10 хвилин при слабкому кипінні. Охолоджені яйця очистіть від шкаралупи, відокремте білки від жовтків. Білки наріжте дрібненькими кубиками.
- Жовтки розітріть виделкою разом з оливковою олією, лимонним соком, додайте сіль і перець за смаком.
- З'єднайте всі нарізані інгредієнти для салату "Марокко" у мисці, заправте сумішшю з жовтків і добре перемішайте. Викладіть гіркою на плоску тарілку.
- Копчену курку поріжте невеликими кубиками.
- Апельсини очистіть від шкірки і наріжте великими сегментами або кільцями.
- Для заправки салату змішайте гірчицю з йогуртом, додайте сіль, цукор і чорний мелений перець за смаком.
- Викладіть на салат копчену курку, сегменти апельсину, полийте соусом і посипте мигдалем. Також можна подавати салат незвичайно, наприклад, - з гірчичним соусом, мигдалем, тертим сиром, прикрашаючи готовий салат апельсином. Смачного!
Збагачуйте свій стіл цим чудовим салатом, де зійшлися соковитість апельсинів, копчена курка та ніжний гірчично-йогуртовий соус. Цей салат - яскравий представник смаку Середземномор'я, що точно запалить ваші смакові рецептори. Приготуйте цю страву і порадуйте себе та гостей чарівним поєднанням смаків!