Салат "Марокко"

Салат "Марокко"
4.8
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 апельсина
  • 300 г копченої курки
  • 4 яйця
  • 150 г шинки
  • 150 г сиру (за бажанням)
  • 120 г класичного йогурту без добавок
  • 2 огірки
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 2 ст.л. рубаного мигдалю
  • 1 ст.л. гірчиці
  • 2 ч.л. прованських трав
  • пучок листя салату
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • сіль, перець і цукор за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте салат, струсіть від води і наріжте крупними шматками, або порвіть руками.
  2. Шинку наріжте довільно, прямокутними шматочками.
  3. Огірки вимийте і наріжте соломкою.
  4. Яйця залийте холодною водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Після закипання зменшіть вогонь і варіть приблизно 10 хвилин при слабкому кипінні. Охолоджені яйця очистіть від шкаралупи, відокремте білки від жовтків. Білки наріжте дрібненькими кубиками.
  5. Жовтки розітріть виделкою разом з оливковою олією, лимонним соком, додайте сіль і перець за смаком.
  6. З'єднайте всі нарізані інгредієнти для салату "Марокко" у мисці, заправте сумішшю з жовтків і добре перемішайте. Викладіть гіркою на плоску тарілку.
  7. Копчену курку поріжте невеликими кубиками.
  8. Апельсини очистіть від шкірки і наріжте великими сегментами або кільцями.
  9. Для заправки салату змішайте гірчицю з йогуртом, додайте сіль, цукор і чорний мелений перець за смаком.
  10. Викладіть на салат копчену курку, сегменти апельсину, полийте соусом і посипте мигдалем. Також можна подавати салат незвичайно, наприклад, - з гірчичним соусом, мигдалем, тертим сиром, прикрашаючи готовий салат апельсином. Смачного!

Збагачуйте свій стіл цим чудовим салатом, де зійшлися соковитість апельсинів, копчена курка та ніжний гірчично-йогуртовий соус. Цей салат - яскравий представник смаку Середземномор'я, що точно запалить ваші смакові рецептори. Приготуйте цю страву і порадуйте себе та гостей чарівним поєднанням смаків!