Шарлотка зі сливами

Шарлотка зі сливами
4.3
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Шарлотка зі сливами не поступається за смаком яблучному варіанту, і особливо сподобається любителям сливової випічки. Приготування цього пирога дуже просте, з продуктів, які завжди під рукою.

Інгредієнти:

  • 400 г слив
  • 4 яйця
  • 200 г цукру
  • 150 г борошна
  • 1/4 ч.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Заздалегідь вийміть яйця з холодильника і залиште на 10-15 хвилин при кімнатній температурі. Борошно просійте через сито разом з сіллю і змішайте. Форму для випічки змастіть олією і посипте борошном.
  2. Сливи промийте, видаліть кісточки і наріжте м'якоть зі шкіркою невеликими шматочками (наприклад, на чвертинки). Духовку розігрійте до 180/200 °С.
  3. Влійте яйця у миску і почніть збивати їх міксером. Не переставайте збивати, додайте тоненьким струмочком цукор і продовжуйте змішувати на високих обертах ще 5-7 хвилин до повного розчинення цукру.
  4. Коли маса стане майже білого кольору і збільшиться у кілька разів, поступово додайте до неї борошняну суміш. Потім додайте сливи, ще раз швидко перемішайте, перелийте тісто у форму для випічки та відправте в розігріту духовку.
  5. Випікайте шарлотку зі сливами до рум'яної скоринки приблизно 40-45 хвилин. Вийміть форму з духового шафи, накрийте легким кухонним рушником і залиште "відпочити" на 15 хвилин. Зніміть рушник, перекладіть пиріг на блюдо і посипте поверхню цукровою пудрою. Сливова шарлотка смачна як у теплому, так і в холодному вигляді.