Шарлотка зі сливами
Кухня
Шарлотка зі сливами не поступається за смаком яблучному варіанту, і особливо сподобається любителям сливової випічки. Приготування цього пирога дуже просте, з продуктів, які завжди під рукою.
Інгредієнти:
- 400 г слив
- 4 яйця
- 200 г цукру
- 150 г борошна
- 1/4 ч.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Заздалегідь вийміть яйця з холодильника і залиште на 10-15 хвилин при кімнатній температурі. Борошно просійте через сито разом з сіллю і змішайте. Форму для випічки змастіть олією і посипте борошном.
- Сливи промийте, видаліть кісточки і наріжте м'якоть зі шкіркою невеликими шматочками (наприклад, на чвертинки). Духовку розігрійте до 180/200 °С.
- Влійте яйця у миску і почніть збивати їх міксером. Не переставайте збивати, додайте тоненьким струмочком цукор і продовжуйте змішувати на високих обертах ще 5-7 хвилин до повного розчинення цукру.
- Коли маса стане майже білого кольору і збільшиться у кілька разів, поступово додайте до неї борошняну суміш. Потім додайте сливи, ще раз швидко перемішайте, перелийте тісто у форму для випічки та відправте в розігріту духовку.
- Випікайте шарлотку зі сливами до рум'яної скоринки приблизно 40-45 хвилин. Вийміть форму з духового шафи, накрийте легким кухонним рушником і залиште "відпочити" на 15 хвилин. Зніміть рушник, перекладіть пиріг на блюдо і посипте поверхню цукровою пудрою. Сливова шарлотка смачна як у теплому, так і в холодному вигляді.