Рецепт шахового печива
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр борошна (+ 2 ст.л. для світлої частини)
- 250 гр вершкового масла
- 120 гр цукрової пудри
- 3 ст.л. какао-порошку
- 5 гр ванільного цукру
- 1/4 ч.л. солі
Рецепт приготування:
- Вершкове масло натерти на тертці, додати просіяну через сито цукрову пудру, сіль і розтерти виделкою. Борошно просіяти через сито, додати до масляної суміші і вимісити масу до однорідності.
- Розділити пісочне тісто на дві рівні частини, до однієї з них підмішати какао-порошок, а до іншої декілька ложок борошна та ванільний цукор. Обидві частини тіста обернути харчовою плівкою та відправити у холодильник на годину.
- Через вказаний час розділити кожну частину тіста на 5 частин, відкласти одну світлу частину убік. З 4 світлих та 5 темних скачати смужки однакового розміру та надати їм форму брусочків. Світлу частину, що залишилася, розкотити в тонкий прямокутник з такою ж довжиною, як у брусочків.
- Укласти смужки тіста вздовж розкатаного тіста (по центру) у шаховому пасмо: темний, світлий, темний. Зверху на темний брусочок покласти світлий, на світлий шматочок покласти темний, а темний – світлий. Викласти третій шар, як і перший.
- Загорнути шматочки тіста в розкочений пласт, защипати пальцями краї тіста і покласти виріб "швом" вниз на лист фольги або харчової плівки. Щільно загорнути брусок фольгою/харчовою плівкою та відправити у холодильник на півгодини.
- Піч розігріти до 180/200С, лист застелити пергаментним папером. Вийняти рулет з холодильника і нарізати його невеликими квадратними шматочками, товщиною близько 1 см. Викласти печиво на лист і відправити його в розігріту духову шафу.
- Випікати печиво шахів приблизно 15 хвилин до готовності. Потім вийняти лист і залишити печиво до повного остигання. Подавати пісочне печиво до столу, що повністю охолодженим. Приємного чаювання!